Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Ραντεβού με την ιστορία…
…ή μήπως μοιραία συνάντηση μ’ αυτήν;
 
Το μεγαλύτερο ίσως κέρδος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη – είναι η αποκάλυψη του πόσο μικρά και φοβισμένα ανθρωπάκια είναι αυτοί, οι οποίοι κυβερνάνε την Ευρώπη μαζί με τους τοκογλύφους φίλους τους …Πολύ μας διασκέδασε η αγωνία στα μάτια του Σουλτς. …Ακόμα και σε “στημένο” παιχνίδι φοβούνται τις αλλαγές. Μόλις ένιωσαν ότι στην Ελλάδα αλλάζουν τα πρόσωπα, τα οποία γνώριζαν στις θέσεις εξουσίας – και άρα ένιωσαν μια έστω και μικρή αβεβαιότητα στο πάντα “στημένο” παιχνίδι με τους “απέναντι”—, άρχισαν να χάνουν “ύψος” …Άρχισαν να πανικοβάλλονται και να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Αποδείχθηκε αυτό, το οποίο υποπτεύονταν πολλοί, αλλά που δύσκολα θα μπορούσαν να αποδείξουν …με δεδομένο ότι υπάρχει ένας τρομερός μηχανισμός προπαγάνδας, που προστατεύει τις “εικόνες” των αθλίων. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όλος αυτός ο μηχανισμός “πάγωσε”, αφήνοντας μια “χαραμάδα”, για να δούμε τους Ευρωπαίους πρωταγωνιστές. Είδαμε μικρά και φοβισμένα ανθρωπάκια, που παριστάνουν τους φοβερούς και τρομερούς τύραννους μόνον όταν έχουν απέναντί τους πληρωμένους αντιπάλους έτοιμους να “παραστήσουν” τους τρομοκρατημένους. Ξαφνικά οι απειλές για την “απειθαρχία” των Ελλήνων έγιναν “καπνός” …Ξεχάσανε τα Grexit, τα άδεια ATM και τις άλλες αστειότητες που επιστράτευαν, προκειμένου ο ελληνικός λαός να τρομοκρατηθεί και να μην “απολύσει” με την ψήφο του τους υπαλλήλους τους.
Αυτήν τη φορά είχαν πραγματική αγωνία για την έκβαση της εκλογικής “μάχης” και δεν έβαλαν τα γνωστά έντυπα της βορειοευρωπαϊκής “τάξης και ηθικής” να δείχνουν “δάχτυλα” …Δεν παιζόταν η εξουσία μεταξύ των δικών τους “κομπάρσων” τύπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ …Δεν παιζόταν η εξουσία μεταξύ τού διεφθαρμένου “χοντρού”, που τους χάρισε τον ΟΤΕ και τα ναυπηγεία και του ψυχασθενή των “ταβανιών”. Αυτήν τη φορά δεν ήταν σίγουροι για την ταυτότητα εκείνων που θα τοποθετούσε ο ελληνικός λαός “απέναντί” τους. Δεν γνώριζαν αν θα είχαν απέναντί τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην παράσταση “τρόμου” ή ανθρώπους έτοιμους να αντιδράσουν και να ψάξουν να βρουν το δίκιο τους.
Βάδιζαν σε σχεδόν άγνωστα μονοπάτια και ήταν φοβισμένοι. Δεν είχαν τους Σαμαρογιωργάκηδες να τους “μαστιγώνουν” και αυτοί δήθεν να “σφαδάζουν” από τον πόνο, “μακαρίζοντας” τον “δίκαιο” ευρωπαίο “αγά”, που θα μας “αγιάσει” με τον “βούρδουλα”. Δεν είχαν απέναντί τους Αδώνιδες, που, όταν δεν τρέχουν στα βουλευτικά γκισέ ν’ αρπάξουν τους προκαταβολικά “βολευτικούς” μισθούς, πουλάνε βιβλία με το κιλό. Δεν είχαν απέναντί τους τη Βούλτεψη να απειλεί πως δεν φτάνουν τα γραπτά της για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και στο τέλος θα ξεμείνουμε από χαρτί υγείας. Τώρα είχαν απέναντί τους ανθρώπους τους οποίους δεν γνώριζαν και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να είναι απολύτως σίγουροι για τις προθέσεις τους. Δεν γνώριζαν τι θα ήταν ικανοί αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν, έχοντας στη διάθεσή τους την ισχύ ενός κράτους, όπως η Ελλάδα …Η Ελλάδα τους τρομάζει και αυτό αποδείχθηκε από τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η νίκη άνοιξε γι’ αυτούς μια “χαραμάδα”, για να δουν το δικό τους μέλλον. Όταν στο μέλλον ο ελληνικός λαός δεν θα έχει άλλη διέξοδο κι αυτοί δεν θα έχουν άλλους πρόθυμους δωσίλογους να τους εξυπηρετήσουν, τότε θα βρεθούν πραγματικά απέναντι στον ελληνικό λαό και στο δίκιο του. Αυτό φοβούνται και αυτήν τη “γεύση” πήραν λίγες ημέρες πριν. Με 4000 αυτοκτονίες από την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα μιλάμε για πραγματικά εγκλήματα, τα οποία οφείλονται σ’ αυτούς. Είναι πραγματικοί εγκληματίες και έχουν λόγο να φοβούνται τις εξελίξεις στην Ελλάδα, γιατί είναι αυτοί που με τις παρανομίες τους τής έκαναν τη ζημιά που οδήγησε σε μια πραγματική εκατόμβη θυμάτων.
Έχουν λόγο λοιπόν να φοβούνται από την αλλαγή στην ηγεσία ενός κυρίαρχου ευρωπαϊκού κράτους. Έχουν λόγο να γνωρίζουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τις προθέσεις τής ηγεσίας αυτού του κράτους, γιατί μια απρόβλεπτη ηγεσία μπορεί να τους “κάψει”. Θέλουν πάντα να γνωρίζουν αν η κάθε νέα ελληνική κυβέρνηση είναι όμοια με τις προηγούμενες και άρα μια κυβέρνηση προδοτών, που εύκολα συνεργάζονται με τους βιαστές τής ελληνικής κοινωνίας. Θέλουν να γνωρίζουν πάντα αν η κάθε νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την παλιά πολιτική τού ενδοτισμού ή είναι αποφασισμένη να βγάλει την Ελλάδα από την “παγίδα” τους …Μια “παγίδα” ανθρωποκτόνα και η οποία, αν αποκαλυφθεί δικαστικά, θα οδηγήσει πολλούς απ’ αυτούς στο “σκαμνί” όπου κάθισε παλαιότερα ο Μιλόσεβιτς και σήμερα ο Κάρατζιτς.
Αν κάποια ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τους φέρει ενώπιον των ευθυνών τους, πολλοί απ’ αυτούς τους εγκληματίες θα καταλήξουν στη φυλακή …Σίγουρη φυλακή, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τίθεται υπό αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ας μην φαίνεται παράξενο στον αναγνώστη. Αν αποδειχθεί, με στοιχεία, ότι υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια υπονόμευσης και οικονομικής καταστροφής μιας κυρίαρχης χώρας από μια άλλη κυρίαρχη χώρα, η οποία μπόρεσε και συνωμότησε με τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, τότε μιλάμε για καταστροφή τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι συγκεκριμένοι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με Αμερικανούς τοκογλύφους και Γερμανούς Σταλινοναζί, συνωμότησαν εις βάρος ενός κράτους και ενός λαού και να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των μελών της. Δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν οι λίστες Χριστοφοράκου – σε συνδυασμό με τα κέρδη των γερμανικών εταιρειών, εξαιτίας της διαφθοράς – και η Ευρώπη να παραμείνει απαθής. Θέμα χρόνου είναι να αρχίσουν οι πάντες να αναζητούν ομοιότητες στις περιπτώσεις τους, γιατί κανένας δεν έχει ξεφύγει από τη γερμανική λαίλαπα.
Ένας και μόνον ευρωπαϊκός λαός να αποδειχθεί ότι “μαχαιρώθηκε” από τη γνωστή “ηθική” συμμορία, είναι βέβαιο ότι όλοι θα “ψάχνονται” για τις δικές τους “πληγές”. Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι Γερμανοί και οι συνένοχοί τους έκαναν τα ίδια και στις άλλες χώρες, τις οποίες είχαν εξ’ αρχής στοχοποιήσει …Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή η Πορτογαλία. Παντού ακολουθήθηκε η ίδια τακτική, που τους απέδιδε τα ίδια κέρδη. Αν αυτό αποδειχθεί με στοιχεία έστω και για μία περίπτωση, τότε πολλοί θα κινδυνεύσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση πηγαίνουν στη φυλακή όσοι εμπλέκονται – όσο “ψηλά” κι αν βρίσκονται – γιατί ελεύθεροι αποτελούν “βόμβες” στα θεμέλια μιας έτσι κι αλλιώς ετοιμόρροπης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή η συμμορία των εγκληματιών, η οποία δήθεν “οραματίστηκε” την Ευρωπαϊκή Ένωση της ειρήνης και της ευημερίας και στο τέλος δημιούργησε ένα “Νταχάου” λαών και κρατών, σήμερα φοβάται …Φοβάται τα θύματά της …Φοβάται αυτούς, τους οποίους λεηλάτησε …Φοβάται αυτούς, τους οποίους κατέστρεψε …Φοβάται αυτούς τους οποίους κακολόγησε, προκειμένου να δικαιολογήσει τη δική της στάση και συμπεριφορά …Φοβάται το μεγαλύτερο θύμα της, που είναι η Ελλάδα. Οι εκλογές στην Ελλάδα πάντα θα την πανικοβάλλουν, γιατί δεν γνωρίζουν αν η αποικία τους θα εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των χαφιέδων τους και άρα αν εξακολουθήσουν και οι ίδιοι να είναι ασφαλείς.
Κατά τα άλλα το “θέατρο” της ηθικολογίας συνεχίζεται …“Ελπίζω πολύ, η νέα κυβέρνηση να κατορθώσει να καταστρέψει το σύστημα της διαφθοράς, που, παρά τα προγράμματα βοήθειας, συνεχίζει επίμονα να επιβιώνει”“Αυτή η χώρα ήταν για αδικαιολόγητα μεγάλο διάστημα η λεία μερικών οικογενειών, οι οποίες απέφυγαν την ανάληψη κάθε ευθύνης για την τρέχουσα κρίση” …αυτά είπε την επομένη των εκλογών ο δήθεν σοσιαλιστής Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ …και μας “συγκίνησε”. “Ξεχνάει” κάτι ο “ηθικός” και “αγνός” Γερμανός, που είναι βέβαιο πως – -ως απόγονος του Γκαίμπελς – γνωρίζει ότι με τη μισή αλήθεια φτιάχνεται το μεγαλύτερο ψέμα.
“Ξεχνάει” ότι αυτές οι οικογένειες στις οποίες αναφέρεται και οι οποίες όπως αληθώς λέει έχουν ως λεία τους τη χώρα, είναι οι οικογένειες εκείνες, τις οποίες η γερμανική διαφθορά δημιούργησε …Είναι οι οικογένειες εκείνες, τις οποίες “λάδωνε” ο δικός τους Χριστοφοράκος, τής δικής τους Siemens …Είναι οι οικογένειες εκείνες, οι οποίες ελέγχουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και “εφεύραν” και το “Ποτάμι” …Είναι οι οικογένειες εκείνες, οι οποίες “συνεργάζονται” με τους Ναζί τού Βερολίνου και τους τοκογλύφους …Είναι οι οικογένειες εκείνες, που, ελέω Σόιμπλε και Τρισέ, πήραν τα “θαλασσοδάνεια”, για να γίνουν πλούσιες και να βάλουν την Ελλάδα στο Μνημόνιο, φορτώνοντας τις κλοπές τους στις “πλάτες” τού λαού …Είναι οι οικογένειες εκείνες, οι οποίες έδιναν τις βαλίτσες με τα χρήματα στους Τσουκάτους και χρηματοδοτούσαν τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες έκαναν τις αγορές των “αιώνων” στα γερμανικά “μαγαζιά”.
Όλα αυτά στα οποία αναφέρεται έχουν πάνω τους τη γερμανική “σφραγίδα”. Δεν ήταν ο ελληνικός λαός εκείνος, ο οποίος μοίραζε βαλίτσες με χρήματα, για να παίρνει δουλειές για τα εργοστάσιά του. Οι δικοί τους άνθρωποι δεν πλήρωναν φόρους και κυκλοφορούσαν με τα δικά τους Καγέν. Αν λοιπόν κάνουμε ό,τι μας προτρέπει ο Αντικαγκελάριος και καταστρέψουμε το σύστημα διαφθοράς, πόσοι Γερμανοί πρέπει να πάνε φυλακή; Αυτό “ξεχνάει” να μας πει, γιατί όσα “θυμάται” δεν εξυπηρετούν στην αναζήτηση της αλήθειας.. Πράγματι υπάρχουν “προγράμματα βοήθειας” στην Ευρώπη, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε ότι αυτά δεν λειτουργούν …Πάντα λειτουργούσαν …Απλά έχουν την αντίθετη φορά απ’ αυτήν που μας λέει ο “καλός” Γερμανός “σοσιαλιστής” …Είναι τα προγράμματα “βοήθειας” προς τη γερμανική οικονομία από τους φτωχούς της Ευρώπης …Είναι τα προγράμματα που εκτελούσαν οι Χριστοφοράκοι εις βάρος εκείνων, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση δεν θα “βοηθούσαν” τη Γερμανία να μεγαλώσει τα “δάχτυλά” της και να τα ξανακουνάει στην Ευρώπη.
Τα τελευταία νέα που μάθαμε είναι ότι η Μέρκελ, ως ύψιστο μέσο πίεσης κατά του Τσίπρα, θα αρνηθεί να τον συναντήσει …Κακό του κεφαλιού της θα λέγαμε …Μάλλον η “μαντάμ” ξεχνάει ότι ο Τσίπρας είναι ηγέτης ενός κυρίαρχου κράτους με μια Δικαιοσύνη σε πλήρη λειτουργία …Ξεχνάει ότι με μια εντολή του Τσίπρα σταματά η Ελλάδα να παραλαμβάνει “στραβά” υποβρύχια και ανοίγει “ίσια” κελιά …Ξεχνά ότι με μια εντολή του μπορούν να σταματήσουν οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί με τη διαφθοροποιό Siemens και να τιναχθεί η Γερμανία στον “αέρα”.
Ούτε φαντάζεται κάποιος τι μπορεί να βγάλει μια δικαστική έρευνα για τις γερμανικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα προκύψει αν ποτέ ανοίξει ο “φάκελος” της Siemens στην Ελλάδα. Δυστυχώς για τη Γερμανία δεν είναι μόνον η Siemens …Είναι και η Thyssen Krupp, η MAN, η Mercedes. Δεν υπάρχει ούτε μία γερμανική εταιρεία, που να μην στηρίχθηκε στη διαφθορά, προκειμένου να καταλάβει “μερίδιο” στην ελληνική “πίτα”. Τι ακριβώς προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί νόμοι για τις εταιρείες εκείνες οι οποίες καταδικάζονται για πράξεις διαφθοράς πολιτικών και κρατικών παραγόντων;
Ας το ξανασκεφτεί η Μέρκελ πόσο μπορεί να απειλεί …Να το ξανασκεφτεί, μήπως βρεθεί σε θέση να παρακαλεί η ίδια για μια συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου να σώσει τη Siemens μέσα σε “φιλικό” “κλίμα”. Μέχρι τώρα οι “μπλόφες” των απειλών της έπιαναν, γιατί απλούστατα οι Σαμαροβενιζέλοι ήταν “στημένοι” να τις “τρώνε” ακόμα κι αν ήξεραν τις γερμανικές αδυναμίες. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που ισχύει πάντα. Τώρα αλλάξανε τα πρόσωπα και δεν είναι σίγουρες οι αντιδράσεις τους. Όποιος αποφασίζει να τραβήξει το “σκοινί” μέχρι να “σπάσει”, πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν θα “σκάσει” στα δικά του τα “μούτρα”.
Άκυρος ο “συναγερμός” στην Ευρώπη;
Για λίγες στιγμές μόνον ήταν τελικά η “ανησυχία”;
Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα “γραφής” τού Τσίπρα μάς αφήνουν ανάμικτες εντυπώσεις. Ξεκίνησε με μια ωραία “ντρίπλα”, αλλά η συνέχεια εξελίχθηκε μάλλον δυσάρεστα και δυστυχώς γι’ αυτόν εκτέθηκε μέσα σε λίγες ώρες μετά την επικράτησή του στις εκλογές. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό κινδυνεύει να χάσει πολύ γρήγορα την “πίστωση” που αποφάσισε να του δώσει ο ελληνικός λαός. Δεν είχε συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από τη νίκη του “αριστερού” Τσίπρα στις εκλογές και “καπελώθηκε” η “αριστερή” κυβέρνησή του πριν καν αυτή υπάρξει. Στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών – και με διακύβευμα υποτίθεται την οικονομική σωτηρία τής χώρας – εμφανίστηκε, ως πρωταγωνιστής στη νίκη τού “αριστερού” Τσίπρα, …ο Βαρουφάκης.
Στην “απειλή” που εξέφραζε για τις Αγορές ο Τσίπρας με τα “νταούλια”, ήρθε και τον “καπέλωσε” ο “κλαριντζής” τού Σημίτη, καθησυχάζοντας τα “αφεντικά”. Με την παρουσία τού Βαρουφάκη στην κυβέρνηση πιστεύουμε ότι σήμανε λήξη “συναγερμού” στην Ευρώπη. Με την παρουσία του αποδείχθηκε ότι τα “αφεντικά” εξακολουθούν να ελέγχουν τα πάντα και δεν πρέπει να φοβούνται τίποτε …Οι κυβερνήσεις “πέφτουνε”, αλλά ο Σημίτης και η “Διαπλοκή” μένουν …Το Υπουργείο Οικονομικών ποτέ δεν ξεφεύγει από την παρέα Σημίτη …Το υπουργείο αυτό, στο οποίο διαπράχθηκαν όλα τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, παραμένει στα χέρια των εγκληματιών. Μετά τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου όλοι οι υπουργοί, που τον διαδέχθηκαν, της ίδιας παρέας του Γιάννου είναι…
…Το “μοναστήρι” να είναι καλά, όπως έλεγαν οι παλιοί. Δωσίλογοι πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι να υπερασπιστούν τα αφεντικά …Να φανούν “ρεαλιστές”, όπως θα έλεγε ο Μητσοτάκης. Αυτοί οι “ρεαλιστές” τού βαθέως ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι, οι οποίοι συνδέουν τις κυβερνήσεις τού ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τους …Κολλητάρια είναι ο Παπακωνσταντίνου του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ με τον Στουρνάρα του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, τον Χαρδούβελη της σαμαρικής ΝΔ και τον Βαρουφάκη τού ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα …Όλα “αλλάζουν” γύρω μας κι όλα τα ίδια μένουν, όπως θα έλεγε και ο ποιητής.
Θα δούμε τα πράγματα με τη χρονική σειρά που συνέβησαν, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και γιατί βλέπουμε κακούς “οιωνούς” στην πορεία. Κατ’ αρχήν θεωρούμε ότι ξεκίνησε τη θητεία του πολύ έξυπνα και με την καλύτερη δυνατή “ντρίπλα” που μπορούσε να κάνει. Από τη στιγμή που δεν διέθετε την αυτοδυναμία, έπρεπε να βρει μια δύναμη “στήριξης” …Μια δύναμη, η οποία να μην τον απειλεί …Μια δύναμη αρκετά ισχυρή, για να διατηρεί σταθερή την κυβέρνησή του, αλλά αρκετά αδύναμη, ώστε να μπορεί να τον εκβιάζει, χωρίς να είναι “αυτοκτονικό” γι’ αυτήν. Χωρίς να περιμένει το παιχνίδι των διερευνητικών “εντολών” ο Τσίπρας συνάντησε εκείνον, του οποίου τη στήριξη θεωρούσε σίγουρη και άφησε στα κρύα τού λουτρού εκείνους, οι οποίοι λιάζονταν στις “όχθες” των “ποταμιών” και ονειρεύονταν παραγοντιλίκια, παζάρια και εκβιασμούς.
Εκεί πόνταραν βέβαια και οι διαπλεκόμενοι …Αυτοί, οι οποίοι έβγαλαν την “τρίτη” δύναμη έστω και “τέταρτη” …Τα “έδωσαν όλα”, για να πάρουν – όπως νόμιζαν – την “Τρίτη εντολή” …Να γίνουν “ρυθμιστές” τής κατάστασης και στην πραγματικότητα να “διορίσουν” αυτοί Πρωθυπουργό, βάζοντάς του “καπέλο”. Γνωρίζοντας δηλαδή κάποιος τις φιλοδοξίες τους, μπορεί να καταλάβει και όλη την προεκλογική στρατηγική τους. Γνώριζαν ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα είχε την σίγουρη πρωτιά, αλλά προσπαθούσαν να του “κόψουν” την αυτοδυναμία. Αν το κατάφερναν αυτό, μπορούσαν να το καπελώσουν, ελέγχοντας τους δυνάμει συμμάχους του. Σε μια θεωρητικά τόσο πολυκομματική Βουλή θα μπορούσαν να “πνίξουν” το ΣΥΡΙΖΑ.
Είχαν “κόψει” όλες τις επιλογές τού ΣΥΡΙΖΑ …ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν. Το δικό τους ΠΑΣΟΚ, όπως και η δικιά τους ΝΔ, ακόμα κι αν γίνονταν σύμμαχοί του, ήταν πλήρως ελεγχόμενοι. Το χαφιεδοΚΚΕ είχε δηλώσει από νωρίς ότι δεν ενδιαφέρεται – πέραν των χρημάτων – για καμία συγκυβέρνηση. Η Χρυσή Αυγή θα απορριπτόταν εκ των δεδομένων. Άρα; Άρα, τι απέμενε; …Το “Ποτάμι” τού Μπόμπολα. Αυτό ήταν το κόλπο. Με το “Ποτάμι” ήθελαν να φτιάξουν το ΠΑΣΟΚ τής προηγούμενης συγκυβέρνησης. Με το “Ποτάμι” θα μπορούσαν να πάρουν τα Υπουργεία – τύπου Χρυσοχοΐδη – που τους ενδιέφεραν και με το “Ποτάμι” να επιβάλουν – μέσω εκβιασμών – τις πολιτικές τους …Τις πολιτικές εκείνες, οι οποίες θα έφταναν στον αγράμματο τενεκέ ακατέργαστες κατ’ ευθείαν από τα γραφεία του Μπόμπολα.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς μία πιθανότητα υπήρχε να “σπάσει” αυτός ο βρόχος γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ …και “έσπασε”. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν η μόνη ελπίδα τού ΣΥΡΙΖΑ για να μην “καπελωθεί” και αυτοί κατόρθωσαν και μπήκαν στη Βουλή. Έτσι μόνον εξηγείται ο τρομερός πόλεμος, που δέχθηκαν προεκλογικά. Έτσι μόνον εξηγείται το γεγονός ότι η Διαπλοκή πολέμησε πιο πολύ τους Ανεξάρτητους Έλληνες παρά τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν ο επίσημος αντίπαλός τους. Γι’ αυτόν τον λόγο έπαιξαν όλα τους τα “χαρτιά” εναντίον τους. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς είχαν μονίμως “εκτός” Βουλής σε όλες τις δημοσκοπήσεις των δικών τους εταιρειών.
Όμως, όλα αυτά τα έξυπνα και πονηρά δεν απέδωσαν “καρπούς”, γιατί οι “συνέταιροι” στη σημερινή συγκυβέρνηση αποδείχθηκαν αρκετά έξυπνοι και πονηροί, ώστε να αντιδράσουν με τον σωστό τρόπο …Στάθηκαν σταθεροί στις απόψεις τους και τήρησαν τη μεταξύ τους προεκλογική συμφωνία. “Πιάστηκαν” σφικτά ο ένας με τον άλλον, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα “έπεφταν” μαζί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δεν συμφωνούσαν, ήταν θέμα χρόνου οι διαπλεκόμενοι να “ρίξουν” την Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ …Ήταν θέμα χρόνου να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή βούληση και να ανατρέψουν τον Τσίπρα.
Πώς θα γινόταν αυτό; …Με το “Ποτάμι” τού Θεοδωράκη. Στην κυριολεξία τον ΣΥΡΙΖΑ …θα τον έπαιρνε το “ποτάμι”. Του την είχαν “στημένη” τού Τσίπρα και γι’ αυτό δεν φαινόταν να ανησυχούν για τη νίκη του. Πιο πολύ τους ανησυχούσε η είσοδος του Καμένου στην Βουλή, παρά η νίκη τού Τσίπρα. Αν ο Τσίπρας δεν τα έβρισκε με τον Καμμένο ή έκανε απευθείας συγκυβέρνηση με τον Θεοδωράκη, θα γινόταν “όμηρος” της Διαπλοκής. Αν δεν έκανε ό,τι βόλευε τους Γερμανούς και τους δωσίλογους, θα τον απειλούσε με ανατροπή ο Θεοδωράκης …Σε καθημερινή βάση και χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Μέσα σε έναν μήνα θα τον έκαναν “γιουσουφάκι” τους. Θα τον εμπόδιζαν να κάνει το παραμικρό από τις προεκλογικές του εξαγγελίες και θα του “έτρωγαν” όλη την “πίστωση” απέναντι στον λαό και στο κόμμα.
Ένα κόμμα τού 3%, το οποίο έγινε μέσα σε λίγους μήνες 36% και με πλήθος “συνιστωσών”, που θα αλληλοκατηγορούνταν για την κατάρρευση της εικόνας τής ηγεσίας, δεν μπορεί να είναι ομοιογενές και συμπαγές. Η αδυναμία του να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον εκβιασμό θα πυροδοτούσε όλες τις φυγόκεντρες τάσεις μέσα στο κόμμα και θα το διέλυαν. Θέμα χρόνου, δηλαδή, ήταν η φθορά του Τσίπρα να σημάνει διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Θα έχανε ο Τσίπρας την “δεδηλωμένη” και θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί η κυβέρνησή του. Όμως, επειδή οι διαπλεκόμενοι “αγαπάνε” πολύ τον λαό και δεν θέλουν να τον ταλαιπωρούν με έξοδα και τα περιττά πήγαινε-έλα των εκλογών, θα έκαναν κυβέρνηση με όλους τους υπόλοιπους …Κυβέρνηση εθνικής “σωτηρίας”…
…Θα έκαναν έναν μεγάλο “συνασπισμό”, όπως αυτόν της Γερμανίας …Για λόγους εθνικής “ανάγκης” …”Κατεπείγοντες” λόγους, που είναι η ειδικότητα του Βενιζέλου. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Βενιζέλος “φεύγει” από την ηγεσία τού ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας. Ελπίζει ότι στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν εξελίξεις, οι οποίες θα τον ανεβάσουν ξανά στο “άρμα” τής εξουσίας …Να βάλει πάλι “πλάτη”, για να σωθεί η χώρα …Να βγάλει τον εαυτό του από τον “τόκο”, για χάρη μας …Για να διορθωθούν τα “λάθη” που προκάλεσε η “αφέλεια” και η “ανικανότητα” του νεαρού “Πήτερ Παν” της πολιτικής. Τίποτε όμως από αυτά τα έξυπνα δεν έγινε, γιατί αποδείχθηκαν πονηροί οι δύο σημερινοί κυβερνητικοί εταίροι. Το πόσο πολύ ενόχλησε τη Διαπλοκή αυτή η συμφωνία, μπορεί να το καταλάβει κάποιος από τις άναρθρες κραυγές τού Θεοδωράκη. Αναγκάστηκε ο δυσλεκτικός να φωνάζει κάτι περίεργα για δήθεν “αριστερούς”, οι οποίοι συνεργάζονται με “ακροδεξιούς” …Πάλι καλά που είχαν αδιάβροχο εξοπλισμό οι δημοσιογράφοι, γιατί θα τους τα βραχυκύκλωνε τα μηχανήματα με τα σάλια του.
Ο δυστυχής, ο οποίος δεν πρόλαβε να βγει έστω μία φωτογραφία ως “εντολοδόχος” δυνάμει Πρωθυπουργός, πανικοβλήθηκε …Πανικοβλήθηκε, γιατί σε “στημένο” – όπως νόμιζε – αγώνα “έχασε”. Αυτός, ο οποίος ονειρευόταν “βαρβάτο” υπουργείο, όταν δήλωνε πως δεν θα γίνει ΠΟΤΕ υπουργός τού Τσίπρα, είδε την απειλή του να υλοποιείται ερήμην του. Πανικοβλήθηκε ακόμα περισσότερο, όταν διαπίστωσε ότι ακόμα και τα αφεντικά του τα “έχασαν” με την απρόβλεπτη τροπή που πήραν τα πράγματα. Γι’ αυτόν τον λόγο άρχισε να μιλάει για δήθεν “αριστερή” κυβέρνηση με ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκά στοιχεία …Με στριγκλιές προσπάθησε – σαν την “Κατίνα” τής γειτονιάς – να βάλει “φυτίλια” μεταξύ των εταίρων τής κυβέρνησης. Πρέπει να επιστράτευσε σχεδόν όλη του τη γνώση και το σύνολο του λεξιλογίου του, για να πει τις πέντε προτασούλες του …Τη θωρακισμένη BMW τού χοντρού deputy Prime Minister ονειρευόταν το γκαρσόνι τής Μιχαλακοπούλου.
Ο πανικός του βεβαίως είναι δικαιολογημένος, γιατί, μένοντας “έξω” από την κυβέρνηση, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα …Θα εκτεθεί ως πρόσωπο. Αν καταλάμβανε θέση εξουσίας, θα μπορούσε με την καθημερινότητα της διαχείρισης και την καθημερινή “επαφή” με τα ΜΜΕ των αφεντικών του να συντηρεί την εικόνα του. Θα τον προστάτευε η “γυαλάδα” τής “καρέκλας” και αυτό έχει γίνει πάμπολλες φορές με πολλούς τενεκέδες …Από τον Άδωνη και τον Γιακουμάτο μέχρι τη Φώφη και τον Χρυσοχοΐδη όλοι τους έχουν “λάμψει” εξαιτίας της “καρέκλας”. Αυτό το “υπουργιλίκι” – και η “αυλή” που συνήθως συνεπάγεται – θα προστάτευε και τον Θεοδωράκη. Θα έκανε τις εξυπηρετήσεις στα αφεντικά του από τα υπουργεία που θα είχαν επιλέξει να αρπάξουν και ταυτόχρονα θα εμφανιζόταν στα ΜΜΕ σαν σοβαρός πολιτικός παράγοντας.
Τώρα, παραμένοντας ένα “τέταρτο” κόμμα, που παριστάνει το “τρίτο”, απλά θα φθείρεται. Ελλείψει γνώσεων – και συγκεκριμένης αντιπολιτευτικής στρατηγικής – θα περάσει στο περιθώριο και πιθανότατα στον χώρο τής γραφικότητας. Δεν έχει γνώσεις ή εμπειρία να “σταθεί” ο Θεοδωράκης μόνο με το “πλεονέκτημα” της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και παρουσίας. Επιπλέον, λόγω της φιλομνημονιακής του τοποθέτησης, δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια φτηνού φιλολαϊκού εντυπωσιασμού απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία στα χειρότερά της θα τον έχει αναγκαστικά σύμμαχο. Ο πάλαι ποτέ γραφιάς τού πορνοβοσκού Κωστόπουλου δεν μπορεί να “πουλάει” βυζιά και κώλους, για να παραμένει στον “αφρό”. Δεν μπορεί να “πουλάει” life style, κρατώντας το πηγούνι του ή ξύνοντας άλλα μέρη τού σώματός του. Είναι άσχετος και βλάκας και θα φανεί σε λίγο καιρό αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι γι’ αυτόν αρνητικό …Το χάσαμε το BMW “πατριώτη”.
Η μη συμμετοχή του δηλαδή σε μια συγκυβέρνηση στην πραγματικότητα τον τελειώνει ως πολιτικό πριν καν αρχίσει …Θεοδωράκης, δηλαδή, – αν δεν συγκρουστούν άμεσα μεταξύ τους το ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες – …τέλος. Θα πει δύο πραγματάκια από το βήμα τής Βουλής …και τέλος. Δεν μπορεί – και δεν έχει – να πει τίποτε παραπάνω. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος και γι’ αυτό κάνει σαν θυμωμένη γριά, που κάποιος της έκρυψε τη μασέλα και δεν μπορεί να φάει. Γνωρίζει ότι το μέλλον του εξαρτάται από τις σχέσεις Τσίπρα Καμένου και εκεί εστιάζει την πολιτική του. Τον τρομοκρατεί η ιδέα ότι η καλή μεταξύ τους συνεργασία είναι η μόνη προϋπόθεση να επιβιώσουν οι ίδιοι και βέβαια η αιτία να “πεθάνει” ο ίδιος …Ούτε μία βουλευτική “περίοδο” δεν θα αντέξει η “μπογιά” του.
Ακριβώς, επειδή αυτά είναι τα “κυβικά” του – και το γνωρίζουν τα “αφεντικά” του – έβαλαν τα μεγάλα “μέσα”. Γι’ αυτόν τον λόγο επιστράτευσαν όλα τα μέσα. Εφόσον δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την συγκυβέρνηση από το εσωτερικό, προσπάθησαν να πιέσουν από το εξωτερικό …Έβαλαν μέχρι και τους Γερμανούς “αριστερούς” να “καταγγείλουν” την δήθεν “ανίερη” συμμαχία …Γερμανοί “αριστεροί”, που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκαν και δήθεν κράτησαν “αποστάσεις” από τη στρατηγική επιλογή τού Τσίπρα. Το ίδιο κάνουν και οι Podemos, τους οποίους πιθανότατα κάποιοι τους πλησίασαν και με απειλές ή υποσχέσεις προσπάθησαν να τους αλλάξουν συμπεριφορά και να τους κάνουν εχθρικούς απέναντι στη συμμαχία του με τον Καμένο. Ακόμα και ο Σουλτς με την προκλητική επίσκεψή του προσπάθησε να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση …Προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησης στην επιλογή Καμένου και να προωθήσει τον αγράμματο Σταύρακα.
Ενώ λοιπόν ο Τσίπρας ξεκίνησε πολύ δυναμικά, και με συνοπτικές διαδικασίες “έκλεισε” το θέμα της Πρωθυπουργίας χωρίς δεσμεύσεις και “καπέλα”, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο έξυπνη. Ενώ η σύμπραξή του με τους “δεξιούς” τού Καμένου ήταν από μόνη της ένα μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ενότητας μπροστά στον κίνδυνο της γενικής καταστροφής, προφανώς έκρινε πως αυτό το μήνυμα δεν τον εξέφραζε και άρα θεώρησε σωστό ότι έπρεπε να το διορθώσει. Όχι μόνον δεν ένιωσε την ανάγκη ότι έπρεπε να το ενισχύσει ακόμα παραπάνω, “υπογραμμίζοντας” την ενωτική μεταξύ των αντιπάλων ιδεολογικών “στρατοπέδων” προσπάθειά του, αλλά ένιωθε την ανάγκη πως έπρεπε να ρίξει περισσότερο “Αριστερά” στο “μίγμα”, για να μειώσει τη “ζημιά” στο αριστερό προφίλ του …Έπρεπε, δηλαδή, να δείξει πιο “αριστερά” απ’ ό,τι θα είχε ανάγκη να δείξει σε περίπτωση αυτοδυναμίας.
Συνέχισε “άκομψα” και – μέχρι να ολοκληρωθεί η ημέρα – “χρεώθηκε” με τρία πολύ δυνατά “φάουλ”. Τι εννοούμε κατ’ αρχήν με τον όρο άκομψα; …Με το που ξημέρωσε η επομένη τού θριάμβου των εκλογών, ο Τσίπρας δεν περιορίστηκε στο πραγματικό “ματ” τής πρωθυπουργοποίησής του κάτω από τη “μύτη” της Διαπλοκής, αλλά ήθελε να δώσει “παράσταση” αριστεροφροσύνης. Έβαλε τα αγραβάτωτα “επαναστατικά” του “ρούχα” και έτρεξε να δείξει την “αριστεροσύνη” του. Ξεκίνησε από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, για να δείξει ότι, μπορεί να μην πιστεύει στον Θεό, αλλά, πιστεύει φανατικά στην ιδεολογία του…
…Πιστεύει σ’ αυτούς, οι οποίοι θεωρούσαν τις θρησκείες “όπιο” των λαών. Κατά τη γνώμη μας ήταν “άκομψο” να δείξει με τόση επιμέλεια την πίστη του στην ιδεολογία του και όχι, για παράδειγμα, να τονίσει την αγάπη του για τον λαό και την ανάγκη του για ενότητα στον δύσκολο αγώνα για την επιβίωση. Χωρίς να αμφισβητούμε ότι – ως Έλληνας – ενδιαφέρεται γι’ αυτήν την ενότητα, θεωρούμε ότι με την ατυχή επιλογή του αυτό, το οποίο τελικά “βγήκε” προς τα έξω, ήταν το πρώτο …Αυτό, το οποίο βγήκε προς τα έξω, ήταν η ιδεολογική “ιδιαιτερότητα”. Αν είχε αυτό ως στόχο να δείξει ο άνθρωπος, το κατάφερε …Δικαίωμά του, σεβαστό απόλυτα.
Αυτήν την πίστη του στις αρχές του κομμουνισμού επέδειξε με αυτήν την πράξη, εφόσον η Καισαριανή – καλώς ή κακώς—, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, “νοηματοδοτήθηκε” από τους ομοϊδεάτες τού Τσίπρα να είναι περισσότερο σύμβολο ιδεολογικής πίστης και ταυτότητας, παρά εθνικής ενότητας. Ως μνημείο, δηλαδή, έχει “πάρει” πάνω της περισσότερους συμβολισμούς σε θέματα ιδεολογικής πίστης, παρά πατριωτισμού. Το ΓΙΑΤΙ σκοτώθηκαν εκεί κάποιοι Έλληνες, έχει εκεί τον συμβολισμό του και όχι στην καταγωγή τους. Σε μια μαρτυρική Ελλάδα, με πλήθος “θυσιαστηρίων” πολιτών στη διάρκεια της Κατοχής, η Καισαριανή ήταν η επιλογή των αριστερών να την κάνουν “σύμβολο” της ιδεολογικής τους πίστης. Στην Καισαριανή βρίσκεται το “σκοπευτήριο”, το οποίο έγινε κυρίως γνωστό, επειδή οι Ναζί εκτέλεσαν κομμουνιστές για την αγάπη τους στον κομμουνισμό …και εκείνη την εποχή στον Στάλιν.
Δεν είναι δηλαδή “Γοργοπόταμος”, ώστε να συμβολίζει “ανόθευτα” την εθνική ενότητα και την αγάπη προς την ελευθερία και την πατρίδα. Δεν είναι Δίστομο, ώστε να καταγγέλλει “ανόθευτα” τη ναζιστική θηριωδία. Μοιάζει, λόγω ιστορικού χρόνου και αίματος, με μνημείο Εθνικής Αντίστασης, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι …Ατυχής κατά τη γνώμη μας η επιλογή τού Τσίπρα να ταυτιστεί με μια ιδεολογική “πλευρά”, τη στιγμή που στο όνομα των εθνικών συμφερόντων και της ενότητας ζήτησε και πήρε την ψήφο όλων των Ελλήνων. Χαζό να το κάνει, από τη στιγμή που έκανε το πραγματικά δύσκολο γι’ αυτόν και το οποίο ήταν να ξεπεράσει τις αναστολές του και να συνεργαστεί πραγματικά με δεξιούς για χάρη τού κοινού σκοπού, που είναι η σωτηρία τής πατρίδας. Ανεκτό, όμως, γιατί ήταν μέσα στα πλαίσια της δικής του διαχείρισης …Προφανώς είχε κι αυτός τα “γραμμάτιά” του να πληρώσει.
Κατά τη γνώμη μας “πλήρωσε” την “ετικέτα” της Αριστεράς, την οποία χρησιμοποίησε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Έπρεπε, μετά την επικράτησή του, να δηλώσει την “αριστεροσύνη” του και αυτό να το κάνει όσο πιο ανώδυνα μπορούσε και άρα συμβολικά, εφόσον θεωρούμε βέβαιο ότι από την πολιτική του πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μας δείξει κάτι ανάλογο. Ήταν σχεδόν υποχρεωμένος να το κάνει, γιατί μας είχε ταράξει με τα διάφορα περί “Αριστεράς” και “φαντασίας” στην εξουσία όλο αυτόν τον καιρό …Άλλωστε, τον έβλεπε και ο “σύντροφος” Κάστρο, που περίμενε κι αυτός με τη σειρά του ένα “μήνυμα” από τον “αριστερό” καμαράντ.
Κάποιος θα μας χαρακτήριζε άδικους για όλη αυτή τη “γκρίνια”. Είναι δυνατόν σε μια τέτοια γενναία απόφαση του ελληνικού λαού – για να αλλάξει τα πράγματα – να καθόμαστε εμείς και να μεμψιμοιρούμε; Γιατί δεν περιμένουμε να ενεργήσει πρώτα αυτή η κυβέρνηση και μετά να την κρίνουμε; Ο λόγος, που το κάνουμε, είναι απλός. Δίνουμε τεράστια σημασία στα “μηνύματα” που έστειλε ο Τσίπρας για έναν πολύ απλό λόγο: Είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση της χώρας και είναι πολύ ιδιόμορφη η θέση τής παρούσας Κυβέρνησης, ώστε να μην έχουν σημασία τα “μηνύματα” που εκπέμπει. Σε άλλη περίπτωση τέτοιου είδους “σώου” ούτε καν θα τα κρίναμε …Δικαίωμα του κάθε νικητή είναι να γιορτάσει τη νίκη του όπως την ονειρευόταν …Να στείλει τα μηνύματά του όπως τα ονειρεύονταν.
Όμως, η κατάσταση σήμερα είναι επικίνδυνη …Επικίνδυνη για όλους. Τα λάθος μηνύματα λειτουργούν όπως το αίμα μέσα στη θάλασσα …Μαζεύουν τους “καρχαρίες”. Από τα “μηνύματα” που στέλνει κάποιος, μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιοι θα τα εκλάβουν ως “πρόσκληση” και θα ανταποκριθούν …Ανταπόκριση, που, αν είναι από τους λάθους ανθρώπους, θα παράγει τα λάθος αποτελέσματα. Έχει σημασία λοιπόν το “μήνυμα” που στέλνεις, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί σε ποιους ανοίγεις “πόρτες”.
Αν έστελνε, για παράδειγμα, ο Τσίπρας ένα απλό και καθαρό μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, η οποία ξεπερνά τα πάσης φύσεως ιδεολογικά διαχωριστικά, δεν θα τον πλησίαζε ο Σουλτς στο όνομα της “αριστεροσύνης” να του “θάψει” τον Καμένο και να διαφημίσει σαν ιδεολογικά “νόμιμη” επιλογή συνεργασίας τον αγράμματο Σταυράκη. Όταν όμως επιλέγεις να στείλεις μήνυμα ιδεολογικής “αδελφοσύνης”, ο κάθε Σουλτς και τα αφεντικά του το εισπράττουν ως “πράσινο” φως για παρεμβάσεις. Θεωρεί ο Σουλτς ότι αντιλαμβάνεσαι περισσότερο τον ίδιο ως αξιόπιστο “αδερφό”, παρά τον Έλληνα δεξιό συμπατριώτη σου …Το “αίμα”, δηλαδή, έφερε τον “καρχαρία” στην Αθήνα.
…Απλά πράγματα …Δεν λέμε κάτι παράξενο, το οποίο αφορά μόνον τους αριστερούς. Αν ο δεξιός Σαμαράς κέρδιζε τις εκλογές και επέλεγε ως πρώτη πράξη-“μήνυμα” να καταθέσει λουλούδια στον αντικομμουνιστικό χώρο τής μάχης τού Συντάγματος Μακρυγιάννη, θα γνωρίζαμε και πάλι ποιοι θα το εισέπρατταν. Θα γνωρίζαμε εκ των προτέρων ποιοι θα το αντιλαμβάνονταν ως “πρόσκληση”, που τους εξασφάλιζε ανοικτή “πόρτα” για παρεμβάσεις. Απλά, σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έστελναν οι δανειστές μας τον Σουλτς αλλά τον Γιούγκερ. Δεν θα έστελναν για να μεταφέρει απειλές ή απαιτήσεις στην νέα κυβέρνηση τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής, αλλά τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν θα έστελναν έναν σοσιαλιστή να επηρεάσει τον Σαμαρά, αλλά έναν ομοϊδεάτη του δεξιό. Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που δώσαμε τόση μεγάλη σημασία στα “μηνύματα”; Όταν η ασφάλειά μας εξαρτάται από τη συνεργασία μεταξύ τού Τσίπρα και του Καμένου, δεν πρέπει να ανησυχούμε όταν ανοίγουν “πόρτες” σε ανθρώπους, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να την υπονομεύσουν;
Κάπου εδώ τελειώνουν τα “άκομψα” και αρχίζουν τα επικίνδυνα “φάουλ”. Αφού λοιπόν τους “έπεισε” όλους για την “αριστεροσύνη” του, ξεκίνησε για το γραφείο του, όπου θα συνέθετε την πρώτη “αριστερή” κυβέρνηση στην ιστορία. Δυστυχώς γι’ αυτόν ο χρόνος δεν τον βοήθησε …Ο χρόνος, και ο “βιαστικός” Βαρουφάκης.
Πριν καν αποκαλύψει τη σύνθεση της κυβέρνησής τους και τον “προσανατολισμό” της στο θέμα της οικονομίας, που είναι η φλέγουσα προτεραιότητά της, τον “πρόλαβε” ο Βαρουφάκης. Πριν καν αποκαλύψει ο ίδιος, ως Πρόεδρος της κυβέρνησης, τι μέλλει γενέσθαι στο μέγα θέμα τής διαπραγμάτευσης του χρέους, τον “πρόλαβε” ο Βαρουφάκης. Πριν καν αποφασίσει ο ίδιος το πόσο θα τραβήξει την “αγωνία” των δανειστών, “πρόλαβε” ο Βαρουφάκης να τους καθησυχάσει.
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος – του περιβάλλοντος Παπανδρέου, αλλά και των τοκογλύφων τύπου Σόρος – είναι αυτός, ο οποίος “απάντησε” στους εγκληματίες τής Ένωσης πολύ πριν πάρει “θέση” η κυβέρνηση και ο ηγέτης της. Προφανώς αντιλήφθηκε την αγωνία τους και αποφάσισε μόνος του να τους γλιτώσει λίγο χρόνο, εφόσον ο Τσίπρας καθυστερούσε και τους κρατούσε σε αγωνία. Μόνος του λοιπόν – και πολύ πριν από τον πρώτο “αριστερό” Πρωθυπουργό τής χώρας – απάντησε για λογαριασμό τής πρώτης “αριστερής” κυβέρνησης, υποκαθιστώντας τον …Απάντησε συνολικά και άρα έχοντας γνώση σε ποιους απευθύνεται η καθησυχαστική απάντησή του: …“Δεν θα επιδιώξουμε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη”, είπε, ελάχιστες ώρες μετά την εκλογική νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ και πολύ πριν οριστεί επισήμως ως ο νέος Υπουργός Οικονομικών.
Εύλογες δεν είναι οι απορίες μας; Έχει μήπως ο Βαρουφάκης κάποιο κληρονομικό “χάρισμα”, που το πήρε από τον πατέρα του, ο οποίος τυγχάνει μεγαλουπάλληλος των Αγγελοπουλαίων; Πώς φερόταν σαν να είναι Υπουργός Οικονομικών, πριν ανακοινωθεί κάτι τέτοιο αρμοδίως; Με ποια δικαιοδοσία και ως τι ακριβώς έστειλε διαβεβαιώσεις; Εφόσον δεν είχε κάποιο κυβερνητικό πόστο, μιλούσε σαν κομματικός παράγοντας; Έχει κάποιον θεσμικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ; Έχει αναλάβει υπεύθυνος κάποιου τομέα τού κόμματος, ώστε να μιλάει ως ειδικός; Για ποιον λόγο παραμονές μιας διαπραγμάτευσης αποκαλύπτει τα “όριά” του; Είναι γι’ αυτόν τόσο άσχημη και κατακριτέα η έννοια της αντιπαράθεσης;
Αν, ως “αριστερός” υπουργός, δεν έρθεις τώρα σε αντιπαράθεση, που η Ελλάδα αργοπεθαίνει και προκειμένου να τη σώσεις, πότε θα το κάνεις; Σε μια Ελλάδα, η οποία πραγματικά βρίσκεται σε κατάσταση “σήψης”, δεν πρέπει να γίνει μια κάποια αντιπαράθεση με τους δυνάστες της; Γιατί να βιαστεί κάποιος να αποκαλύψει ότι δεν προτίθεται να αντιπαρατεθεί με κανέναν; Σε τι διαφέρει ο σημερινός πειθήνιος Βαρουφάκης από έναν υπουργό τού Τσολάκογλου, ο οποίος έστελνε επιστολές συμπάθειας στον Χίτλερ και βέβαια απέφευγε την “αντιπαράθεση”; Σε τι διαφέρει από έναν δωσίλογο, που μόνον ο Μητσοτάκης θα τον χαρακτήριζε σαν ρεαλιστή “πατριώτη”;
Ταυτόχρονα – και φαινομενικά παντελώς αυθαίρετα – αλλάζει μόνος του το σύνολο της πολιτικής ενός κόμματος, το οποίο τον τοποθετεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Πριν καν αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση, ένας ξένος προς το κόμμα έρχεται και αλλάζει ολόκληρη την προεκλογική της επιχειρηματολογία, η οποία είχε ως “πυρήνα” της – καλώς ή κακώς – το “κούρεμα” του χρέους. Με ποια αρμοδιότητα δηλώνει: …“Αυτό, που πραγματικά έχει σημασία, είναι να καθίσουμε και να μιλήσουμε για τον καλύτερο τρόπο αναδιοργάνωσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους”.
 Σύμφωνα δηλαδή με τον γνωστό “οικονομολόγο”, το χρέος είναι νόμιμο και αυτό, το οποίο απομένει, είναι χωρίς “αντιπαράθεση” – και άρα με παρακάλια – να επιδιώξουμε να μας το “αναδιαρθρώσουν” …Να αλλάξουν τις δόσεις, τον χρόνο αποπληρωμής και να το συνδέσουν με το ΑΕΠ μας και άρα με τις κατά καιρούς δυνατότητές μας …Να παρακαλέσουμε δηλαδή τους δολοφόνους να μην μας χρεώσουν και το καθαριστήριο για το “χαλί” που λερώσαμε με το αίμα μας …Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λέει ο Βαρουφάκης αυθαίρετα με τις προεκλογικές υποσχέσεις τού κόμματος περί σύγκρουσης και “κουρεμάτων”; …Τα αριστερά “νταούλια” τού αριστερού Τσίπρα πού θα “βαράνε”; …Στον γάμο του αριστερού Καραγκιόζη; Όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που ο Βαρουφάκης δεν είχε καν μια επίσημη ιδιότητα εντός του κόμματος.
Προφανώς ο Βαρουφάκης γνώριζε πριν από τον Τσίπρα – ή στην καλύτερη περίπτωση μαζί το έμαθαν – ότι θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών της πρώτης “αριστερής” κυβέρνησης στην Ελλάδα. Στο πιο σημαντικό υπουργείο, στο θέμα που κρίθηκε από τον ελληνικό λαό ως το πιο σημαντικό, για να δώσει την ευκαιρία στον Τσίπρα να κυβερνήσει, επιλέχθηκε ο Βαρουφάκης; …Ένας άνθρωπος, ο οποίος όχι απλά δεν ήταν από τους συνδιαμορφωτές τού πολιτικού προγράμματος του κόμματος για την οικονομία, αλλά δεν είναι καν μέλος τού κόμματος …Τέτοιο “φύτεμα” ούτε σε “οργανισμό” τύπου Φρανκενστάιν δεν μπορούμε να θυμηθούμε.
Να αναφέρουμε, βεβαίως, ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας άνθρωπος του “βαθέως” ΠΑΣΟΚ …Σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου στην εποχή τού “λεφτά υπάρχουν” …Μάρτυρας υπεράσπισης του Αντρίκου Παπανδρέου στην εποχή τού “λεφτά έρχονται” για την οικογένεια …Κουμπάρος τού Νίκου Παπανδρέου, όταν τα “λεφτά ξοδεύονταν” στην οικογένεια …Συνεργάτης τού υπόδικου Παπαντωνίου και άρα του περιβάλλοντος του αδερφού τού Γερμανού πράκτορα Σημίτη …Φίλος και ομοϊδεάτης τού “αριστερού” Στουρνάρα …Απολογητής τού Μνημονίου στην αρχή – όταν αφορούσε τους Παπανδρέου – και στη συνέχεια αντιμνημονιακός – όταν αφορούσε άλλους – …Αντιμνημονιακός μαζί με τον Γιωργάκη.
Ήταν λοιπόν ή δεν ήταν “φάουλ” τού Τσίπρα η τοποθέτηση αυτού του ανθρώπου ως “Τσάρου” σε μια κυβέρνηση η οποία ξεκίνησε την πορεία της από την Καισαριανή των “μπολσεβίκων”; Γιατί ο Τσίπρας ανέχτηκε να τον υποκαθιστά πολύ πριν ξεκινήσει τη θητεία της η κυβέρνηση; Γιατί δεν τον τιμώρησε; Δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος υποψήφιος υπουργός, ο οποίος δεν θα λάμβανε το τηλεφώνημα που είχε για σίγουρο, εξαιτίας κάποιας βλακείας του. Δεν είδαμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάποιοι έκαναν τις δηλώσεις του “γαργάρα” και όλα έγιναν όπως προβλέπονταν να γίνουν.
Άρα, συμβαίνουν πράγματα “πίσω” από το “παραβάν” που βλέπουμε εμείς οι πολίτες. Άρα, ο Βαρουφάκης έχει “πλάτες”, οι οποίες δεν φαίνονται. Όπως εκ των υστέρων δείχνουν τα πράγματα, ο Βαρουφάκης πιθανότατα να ήταν το “αντικείμενο” της συζήτησης της Γιάννας με τον Τσίπρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Ο γιος ενός πιστού υπαλλήλου τής οικογένειας Αγγελοπούλου ήταν η απαίτηση της Γιάννας και των όσων κρύβονται πίσω απ’ αυτήν …Ο Βαρουφάκης τού Σόρος ήταν η “εγγύηση” για τους τοκογλύφους, προκειμένου να δώσουν το “πράσινο” φως στον Τσίπρα.
Έτσι εξηγείται και η μεγάλη του “επιτυχία” στις εκλογές. Έτσι εξηγείται η ανοχή και των πρωτοκλασάτων τού ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοθηρική “επιτυχία” του. Δεν ξετρελάθηκαν ξαφνικά οι ψηφοφόροι τού ΣΥΡΙΖΑ με τον κουμπάρο τού Νίκου Παπανδρέου, ώστε να σπεύσουν να τον ψηφίσουν κατά “κύματα”. Δεν “τυφλώθηκαν” οι Δραγασάκηδες ή οι Κουρουμπλήδες και οι Στρατούληδες, για να μην καταλάβουν πώς τους “προσπέρασε” ο εξωκομματικός “σίφουνας”. Είναι προφανές τι έγινε. Με τα χρήματα της Γιάννας και του παρακράτους των Μαρινάκηδων και των Κοκκάληδων εξασφάλισε την πρωτιά ο Βαρουφάκης. Τον στήριξαν τόσο πολύ και τόσοι πολλοί ισχυροί παράγοντες, που ακόμα και μια “τσαγιέρα” θα μπορούσε να πρωτεύσει στις εκλογές.
Γιατί είχαν ανάγκη αυτήν την “πρωτιά”; …Γιατί μια “πρωτιά” θα ήταν το “άλλοθι” που χρειάζονταν όλοι τους, για να “σπρωχθεί” χωρίς προβλήματα ο κολλητός τού Γιωργάκη και του Σημίτη στην κορυφαία θέση τής κυβέρνησης …Το “άλλοθι” για τους διαπλεκόμενους να τον επιβάλουν και το “άλλοθι” για τα μεγαλοστελέχη, για να τον ανεχθούν στη θέση για την οποία προοριζόταν. Για να μην εξευτελιστούν τα πρωτοκλασάτα στελέχη, πέταξαν τη “μπάλα” στην “εξέδρα” τού λαού. Ο λαός αποφάσισε για τον Βαρουφάκη και αυτοί απλά, επειδή είναι δημοκράτες, σεβάστηκαν τη θέλησή του.
Ο Βαρουφάκης, ο οποίος σήμερα δηλώνει ροκάς και μας θυμίζει το Hotel California, στο οποίο μπορείς να μπεις, αλλά όχι να βγεις, γιατί το “θυμήθηκε” μετά τις εκλογές; Γιατί δεν ενημέρωσε τον κόσμο – και άρα και τις τρομοκρατημένες γριές – ότι δεν πρέπει να φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ και το GRexit, γιατί απλούστατα απαγορεύεται; Πόσες ψήφους θα έπαιρνε παραπάνω ο “επαναστάτης” και πόσες λιγότερες ο ψυχοπαθής; Γιατί δεν ενημέρωνε τη Βούλτεψη ότι μπορεί να λερώνει άφοβα τον δημόσιο βίο, εφόσον δεν θα της λείψει το χαρτί υγείας; Γιατί δεν ενημέρωσε τον ίδιο τον Τσίπρα, ώστε να ενημερώσει κι αυτός με τη σειρά του τον κόσμο, ώστε να μην φοβάται για τις συντάξεις του; Γιατί δεν ενημέρωσε ο ίδιος το κόμμα του, ώστε να μην έχει υποχρέωση το κάθε στέλεχος, που έβγαινε στα τηλεοπτικά πάνελ, να δηλώνει κάθε φορά το αυτονόητο;
Το θέμα είναι πως, αμέσως μόλις το Βερολίνο αντιλήφθηκε ότι πιθανότατα ένας δικός τους άνθρωπος ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών, αναθάρρησε. Μόλις αντιλήφθηκε πως ένας άνθρωπος της Γιάννας και του Σημίτη θα ήταν ο “συνομιλητής” τους, έκριναν ότι θα δεχόταν τα “μαστιγώματα” και ως εκ τούτου άρχισαν τις “σκληράδες” …Άρχισαν πάλι οι άνευ αντικειμένου απειλές από ανθρώπους, που αρκεί ένα “χαρτί” τού ελληνικού κράτους για να τους στείλει στη φυλακή …Άρχισαν οι άνευ αντικειμένου απειλές από το κράτος-διαφθορέα, του οποίου τη βιομηχανία μπορεί η Ελλάδα με μερικές δικαστικές αποφάσεις να την “αποβάλει” άπαξ από την ευρωπαϊκή αγορά …Άρχισαν πάλι τα δημοσιεύματα των γκεμπελικών Bild, που υπολόγιζαν δήθεν πόσο θα κόστιζαν στον Γερμανό φορολογούμενο πολίτη τα μέτρα τού ΣΥΡΙΖΑ.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε σίγουρο ότι οι αναφορές τού Βαρουφάκη περί Πόρσε Καγέν και μιας προηγούμενης σπάταλης “ζωής” – που υποτίθεται δεν μας ταιριάζει – ήταν “άνωθεν” εντολές …Είναι “στενοί” οι ελληνικοί οι δρόμοι και “φαρδιά” τα γερμανικά Καγέν; Δεν είναι λογικό μετά από τόσα χρόνια απίστευτου πόνου και φτώχειας να “θυμηθεί” κάποιος τα Καγέν που μας “πληγώνουν”. Δεν είναι δυνατόν μετά από 4000 αυτοκτονίες και διεθνή εξευτελισμό τής Ελλάδας και των Ελλήνων να είναι “σύμπτωση” το γεγονός ότι ο νέος υπουργός θυμήθηκε αυτά τα οποία βολεύουν τους Γερμανούς στην προπαγάνδα τους …Είναι προφανές ότι διάβαζε “σκονάκι” …Το ίδιο “σκονάκι” που οι ίδιοι το έγραψαν και στον κολλητό του Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι ηγείται ενός διεφθαρμένου λαού …και οι λαοί ήθελαν να μας κατασπαράξουν.
Τώρα, που μας είπε και το ροκ “ποιηματάκι” με το Hotel California, θα μας πει τι προτίθεται να κάνει απέναντι στις απειλές που έχει δεχθεί η ελληνική οικονομία και άρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας του ψέματος τού GRexit; Ως αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών έχει πρόθεση να κινηθεί νομικά εναντίον τής Δαμανάκη για τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Έχει πρόθεση να στείλει την υπόθεσή της στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν κατηγορίες για εκβιασμό τού ελληνικού κράτους και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος; Το σκουπίδι τού Πολυτεχνείου θα αφεθεί ελεύθερο να ξεκοκαλίζει στο Λονδίνο τη λεία τής προδοσίας του;
Μακάρι να μας διαψεύσει ο Βαρουφάκης, αλλά δεν το πιστεύουμε …Είναι πολλές οι συμπτώσεις, για να μην υπάρχει θέμα μ’ αυτόν. Εμάς, δηλαδή, δεν μας εντυπωσιάζουν οι δήθεν συγκρούσεις με τα αφεντικά. Τέτοιες συγκρούσεις εμείς τις γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Τέτοιες συγκρούσεις επάνω σε ανώφελα πράγματα τις περισσότερες φορές δίνονται ως “δώρο”, για να παρουσιάσουν κάποιον δικό τους άνθρωπο σαν “εχθρό” τους. Η σύγκρουση δηλαδή τού Βαρουφάκη με τον Ντάισελμπλουμ δεν μας εντυπωσίασε καθόλου. Ήταν μια δευτερεύουσα σύγκρουση για δευτερεύοντα πράγματα με έναν Ευρωπαίο παράγοντα δευτέρας διαλογής. Δεν “θυσίασαν” την εικόνα ενός Γιούγκερ ή ενός Σουλτς, για να “ηρωοποιήσουν” τον Βαρουφάκη.
Δεν είχαν πρόβλημα να το κάνουν, γιατί δεν έχει κόστος. Το αδύναμο σημείο των συνωμοτών είναι η αρπακτική Γερμανία τής “ευάλωτης” Siemens. Από τη στιγμή που η σύγκρουση αυτή δεν απειλεί τη Γερμανία, σημαίνει ότι είναι ακίνδυνη για τη συμμορία …Σημαίνει ότι ο Βαρουφάκης τούς εξυπηρετεί …Σημαίνει ότι ο Βαρουφάκης προστατεύει την αδυναμία τους, και άρα τη Γερμανία. Αυτό, το οποίο πάντα είναι το σημαντικό – και άρα μας ενδιαφέρει – είναι ότι ο Βαρουφάκης “βλέπει” τα πράγματα όπως τα “βλέπει” και η Γερμανία, και άρα όπως συμφέρει τη Γερμανία.
Αυτό είναι το πρωτεύον και το σημαντικό και σε αυτό το σημαντικό δεν βλέπουμε τον Βαρουφάκη “απέναντι” στη Μέρκελ. Ο Βαρουφάκης στα σημαντικά συμφωνεί απόλυτα με τη Μέρκελ και διαφωνεί απόλυτα με την αλήθεια και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. “Βλέπει” το χρέος σαν νόμιμο και σαν αίτιο δημιουργίας του τα Καγέν των κακομαθημένων Ελλήνων. Είναι νόμιμο το χρέος, το οποίο δημιουργήθηκε από τους απατεώνες της Siemens, της Goldman Sachs, αλλά και της εργοδότου τού πατέρα του; Είχαν όλοι οι κοινοί Έλληνες Καγέν και αυτοί ήταν που δημιούργησαν το χρέος ή μήπως αυτοί με τα Καγέν και τις “δανεικές” Πόρσε ήταν ο πατέρας και οι φίλοι τού Βαρουφάκη;
Γιατί λοιπόν ο Βαρουφάκης να είναι εχθρός τής Γερμανίας, όταν αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται η Μέρκελ και ο Σόιμπλε; Αν έβλεπε το χρέος ως παράνομο, πράγματι θα ήταν εχθρός τής Γερμανίας και θα ξεκινούσε λογιστικό έλεγχο, που θα έβγαζε όλους τους γερμανικούς “ποντικούς” από το ελληνικό “υπόγειο”. Αν, ως υπουργός των οικονομικών, σταματούσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens και την παρέπεμπε στη Δικαιοσύνη, θα ήταν εχθρός τής Γερμανίας. Είναι εχθρός της Γερμανίας, επειδή είπε πέντε οικονομικού τύπου σαχλαμάρες για την Τρόικα; …Επειδή έκανε τον “ξινό” Ολλανδό μεγαλοϋπάλληλο να “ξινίσει” ακόμα παραπάνω; Βολικός είναι ο Βαρουφάκης.
Πηγαίνει τη σύγκρουση “μακριά” από τη Γερμανία …Σε θέματα που δεν την αφορούν …Σε θέματα που φέρνουν την Ελλάδα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τους λαούς της. Δεν έχει λόγο να έρθει η Ελλάδα σε σύγκρουση με την Τρόικα και να τους συσπειρώσει όλους γύρω από τη Γερμανία. Η Ελλάδα έχει συμφέρον να στραφεί εναντίον εκείνων που την έθεσαν υπό την επίβλεψη της Τρόικα και άρα τη Γερμανία. Αυτήν πρέπει να απομονώσει και να μην την αφήσει να κάνει κοινό “μέτωπο” ακόμα και με την Ισπανία ή την Πορτογαλία, που είναι ομοιοπαθείς με την Ελλάδα. Έγκλημα ήταν αυτό, το οποίο έκανε ο Βαρουφάκης εναντίον τής Ελλάδας και των δίκαιων διεκδικήσεών της. Για πόσο αφελείς μάς έχουν αυτοί, οι οποίοι τον παρουσιάζουν σαν “επαναστάτη”; Για πόσο κουτούς μας έχει η Γιάννα, που πήρε από την “αυλή” της ένα “κατοικίδιό” της και μας το πλάσαρε για “ήρωα”;
Ο κανόνας, που πρέπει να ξέρει ο αναγνώστης, είναι πολύ απλός: …Οι πραγματικές συγκρούσεις γίνονται με κλειστές πόρτες – όπως η συνάντηση Σουλτς με Τσίπρα – και ανακοινώνονται όλα με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις …Είμαστε παλιοί φίλοι κλπ.. Ποτέ δεν διαρρέει τίποτε και τα χαμόγελα μοιάζουν με αυτά των μαλωμένων συζύγων, που παριστάνουν τους πολύ ευτυχισμένους, κρατώντας πίσω από τις πλάτες τους μαχαίρια. Δημόσιες συγκρούσεις, στις οποίες “στραβομουτσουνιάζουν” οι αντιμαχόμενοι σαν να είναι μανάβηδες, που μαλώνουν για τη θέση στη λαϊκή αγορά, είναι για να “δουλεύουν” το πόπολο …Τέτοια ήταν η “σύγκρουση” του Βαρουφάκη. Γι’ αυτόν τον λόγο σιγά-σιγά θα αποκαλυφθούν όλες οι “λεπτομέρειες”, ενώ για τη συνάντηση Σουλτς-Τσίπρα δεν θα διαρρεύσει ποτέ τίποτε.
Μετά το πρώτο “φάουλ” τού Τσίπρα με τον Βαρουφάκη, το οποίο είχε σχέση με την “επαναστατικότητα” της κυβέρνησής τους, ακολούθησαν άλλα δύο μικρότερα, αλλά πολύ πιο καθαρά. Ένα “φάουλ” στο επίπεδο της “ακεραιότητας” με τον Σταθάκη και ένα σε αυτό της “ηθικής” με τον Σακελαρίου. Σ’ ό,τι αφορά την περίπτωση Σταθάκη, τα πράγματα είναι απλά …Είναι δυνατόν σε ένα “αμαρτωλό” Υπουργείο, όπως αυτό της Ανάπτυξης, το οποίο διαχειρίζεται τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, να βάλεις έναν υπουργό, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για διαφθορά και κατασπατάληση δημοσίου και ευρωπαϊκού πλούτου; Στο Υπουργείο, δηλαδή, στο οποίο κάποτε η Διαμαντοπούλου έψαχνε διεφθαρμένους υπαλλήλους που τα “έπαιρναν” από τις επιδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έβαλε κάποιον, ο οποίος κατηγορείται για σκάνδαλο επιπέδου κακουργήματος για τέτοιου είδους κονδύλια;
Ο Σταθάκης κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή ελεύθερος ελέω βουλευτικής ασυλίας …Είναι ελεύθερος με τις ψήφους των μνημονιακών βουλευτών. Είναι δυνατόν να είναι αξιόπιστος στον ρόλο που του ανατίθεται; “Μα…”, θα πει κάποιος, …”μπορεί να είναι αθώος”. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, λέμε εμείς. Αν ήταν αθώος, σαν καλός “αριστερός”, θα μιμούνταν τον Τσίπρα και θα έδινε “παράσταση” …Οι “αριστεροί” είναι μανούλες σ’ αυτά …Θα παρίστανε τον “μάρτυρα”, για να επωφεληθεί από την κατάσταση …Θα αναζητούσε την εκδίκαση της υπόθεσή του, για να διαφημίσει τον εαυτό του και να μας εμφανιστεί σαν αδίκως διωκόμενη λευκή “περιστερά” τής “Αριστεράς” και της “προόδου”. Αυτό όμως δεν το είδαμε και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε σίγουροι για την ενοχή του …Τον είδαμε να παρακαλεί συναδέρφους του Βουλευτές για να μην τον παραπέμψουν …Τον είδαμε ανακουφισμένο, όταν “γλίτωσε” την παραπομπή …Τον είδαμε να παίρνει τα “πάνω” του, μόλις σιγουρεύτηκε πως δεν κινδυνεύει.
Οι “αριστεροί”, οι οποίοι έκραζαν τους υπουργούς τής “Δεξιάς” πως ήταν εκβιάσιμοι από τη λίστα-Siemens, αισθάνονται ασφαλείς από την επιλογή Σταθάκη; Ο Σταθάκης δεν είναι εκβιάσιμος; Το όνομά του δεν περιλαμβάνεται σε κάποια γερμανική λίστα; Δεν γνωρίζει δηλαδή η γερμανική πρεσβεία – ή η όποια άλλη πρεσβεία ενδιαφέρεται – το ποιόν του και την ιστορία του; Πώς του ανατίθεται ένα τόσο κρίσιμο για την εθνική μας ανασυγκρότηση υπουργείο, εφόσον συνδέεται απευθείας με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις; Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες και τα “έπαιρναν” στο Υπουργείο Ανάπτυξης, θα πάψουν να το κάνουν, γιατί θα “ντρέπονται” την “ακεραιότητα” του Σταθάκη; Πιο πιθανό είναι να γνωρίζονται μεταξύ τους από προηγούμενες δουλειές, παρά να συστηθούν μεταξύ τους ως συνεργάτες στο υπουργείο.
Ατυχής και η επιλογή τού Σακελλαρίδη …”Φάουλ” στον ηθικό τομέα …Στέλνει λάθος μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είναι δυνατόν μετά το σκάνδαλο των δημοτικών εκλογών να τον τοποθετήσει ως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο; Είναι δυνατόν το “πρόσωπο” της πρώτης “αριστερής” κυβέρνησης στην Ελλάδα και στον κόσμο να είναι ο Σακελλαρίδης; Είναι δυνατόν να επιλέγεις τη σύγκρουση με τους δανειστές και να απευθύνεσαι σε ένα συντηρητικό κοινό συνταξιούχων, οι οποίοι ανησυχούν για τις συντάξεις τους, με τον Σακελλαρίδη; Θα μιλάει ο Σακελλαρίδης για τις συντάξεις ή το μέλλον των επόμενων γενιών και δεν θα αποσπά την προσοχή τού ακροατηρίου του το “ατόπημά” του;
Κατ’ αρχήν να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Στο κρεβάτι του ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, εφόσον δεν θίγει κάποιον άλλον άνθρωπο. Στο κρεβάτι του μόνος του ορίζει ο καθένας τι είναι “σωστό” και τι “λάθος”. Από εκεί και πέρα, όμως, στη ζωή αυτή υπάρχουν και κάποιες άλλες λειτουργίες …Ανώτερες λειτουργίες, όταν αφορούν την κοινωνική λειτουργία και τα κοινά συμφέροντα της κοινωνίας …Δίκαιες ή άδικες δεν μας ενδιαφέρει σε αυτήν την περίπτωση. Μία απ’ αυτές είναι κι εκείνη που περιγράφει – τα περί δημόσιου βίου και μιας ανάλογης εικόνας που πρέπει να συντηρείται με κάθε κόστος – το γνωστό σε όλους, που αφορά τη “γυναίκα του Καίσαρα”.
Αυτό όμως το κόστος είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν για τον άλφα ή βήτα λόγο φιλοδοξίες να πρωταγωνιστήσουν στη δημόσια ζωή. Είναι ένας περιορισμός, τον οποίο πρέπει να τον σέβεσαι, γιατί στον δημόσιο βίο υπάρχουν “άγραφοι” περιορισμοί, οι οποίοι, όταν δεν γίνονται σεβαστοί, ξεφεύγουν από τα όρια τής ιδιωτικότητας και μπορούν να απειλήσουν ακόμα και τα κοινά συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις απροκάλυπτα – όπως είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά σου – “ψωνιστήρι” στη Συγγρού και την επομένη να βάζεις την Τήβεννο, για να δικάσεις στον Άρειο Πάγο. Θίγεται το κύρος τής Δικαιοσύνης, όταν ένας λειτουργός της εμφανίζεται ως μια “ξεκαπίστρωτη”, που δεν μπορεί να τιθασεύσει τα πάθη του και ρισκάρει την αξιοπιστία του ως λειτουργού αν αποκαλυφθεί η ιδιομορφία του. Ρισκάρει και – όσο ρισκάρει – βρίσκεται στο έλεος αυτών, οι οποίοι γνωρίζουν και απειλούν με την καριέρα του. Ρισκάρει, και αυτό το ρίσκο δεν αφορά μόνον τον ίδιο, αλλά και το λειτούργημά του.
 Όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή, τους περιορισμούς που προϋποθέτει η συμμετοχή στον δημόσιο βίο και όλοι τους σεβόμαστε, γιατί αυτό επιβάλουν οι άγραφοι νόμοι τού πολιτισμού και της κοινωνίας μας. Όποιος ξεπερνάει αυτά τα εκ των προτέρων γνωστά όρια, γνωρίζει – ή πρέπει να γνωρίζει – ότι θα πληρώσει το σφάλμα του σε περίπτωση που γίνει αντιληπτός. Ο δημόσιος βίος απαιτεί καλή δημόσια εικόνα και αυτή, όταν έχει κόστος, πρέπει να πληρωθεί από αυτόν που την επιθυμεί. Ο Σακελλαρίδης, όπως δείχνει το παρελθόν του, είχε από νωρίς φιλοδοξίες για τον δημόσιο βίο και άρα εις γνώση του έπαιζε με τη “φωτιά”. Αν δεν το έκανε αυτό από καθαρή βλακεία, το έκανε από αδυναμία να ελέγξει το πάθος του …και αυτό σημαίνει ότι καί για τις δύο περιπτώσεις είναι ακατάλληλος να αναλάβει κάποιο δημόσιο πόστο. Έκανε ένα σφάλμα τεράστιο και αυτό έπρεπε να το πληρώσει…
…Να το πληρώσει, όχι επειδή η κοινωνία θέλει να τιμωρεί ή να εκδικείται, αλλά γιατί αυτό επιβάλουν τα δημόσια συμφέροντα. Γιατί; …Γιατί αυτά τα δημόσια συμφέροντα απειλούνται απ’ αυτόν …Γιατί αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα βίντεο για τον Σακελλαρίδη, το οποίο δεν το έχει δει ο κόσμος και θα ήταν καταστροφικό για την εικόνα του αν αυτό διοχετευόταν στο διαδίκτυο. Υπάρχει κανένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι η γερμανική πρεσβεία ή κάποια άλλη πρεσβεία ισχυρού κράτους δεν το έχει στην κατοχή της; Δεν μιλάμε δηλαδή για σενάρια συνωμοσιών. Εδώ μιλάμε για μια πραγματικότητα. Υπάρχει ένα βίντεο, το οποίο μπορεί να κάνει κακό σε ένα πρωτοκλασάτο μέλος τής νέας κυβέρνησης και αυτό το βίντεο το έχει η γερμανική πρεσβεία. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ευάλωτος στον εκβιασμό ο πολιτικός που τον αφορά; Υπάρχει περίπτωση να μην συμμορφώνεται σε “υποδείξεις”;
Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε και για τα “μηνύματα” που στέλνει η πρώτη “αριστερή” κυβέρνηση. Ποιο είναι το μήνυμά της σε αυτήν την περίπτωση; – Το μήνυμα μάλιστα μιας κυβέρνησης, η οποία δεν ορκίστηκε στον Θεό, αλλά μας έδωσε τον Λόγο της Τιμής της …Το μήνυμα δηλαδή μιας κυβέρνησης, η οποία θέλησε να διαβεβαιώσει τους πάντες για την ηθική της και την τιμιότητά της με τον Λόγο της Τιμής της—… Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα; …Ακολουθήστε τα πάθη σας και μην φοβάστε, γιατί δεν θα πληρώσετε κανένα κόστος; Ή μήπως για την “αριστερή” κυβέρνηση αυτό ισχύει μόνον για τους “αριστερούς” μερακλήδες; …Ούτε που φανταζόμαστε τι θα γινόταν, αν πιανόταν ένας Κασιδιάρης στη θέση του.
Το ίδιο “μήνυμα” δεν στέλνει και στο εξωτερικό; Ποιος από τους ανταποκριτές τών ξένων ΜΜΕ δεν γνωρίζει την περίπτωση Σακελλαρίδη; Σε μια εποχή που η πατρίδα μας βάλλεται από παντού – και μάλιστα αμφισβητείται η ηθική της υπόσταση και ακεραιότητα – πόσο “λάθος” μπορεί να είναι μια τέτοια σκανδαλώδης επιλογή; Ποια είναι η εικόνα μας δηλαδή; …Αυτή που “έστειλε” η νέα “αριστερή” κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, τον Σταθάκη και τον Σακελλαρίδη; …Τεμπέληδες, που είχαμε μάθει να κυκλοφορούμε με Καγέν – όπως μας “καρφώνει” ο Βαρουφάκης—, επειδή είμαστε διεφθαρμένοι – όπως μας “θυμίζει” ο Σταθάκης – και γίναμε λίγο “ανώμαλοι” – όπως βλέπουμε στο επίμαχο βίντεο τού Σακελλαρίδη—; …Δηλαδή, τρώμε τα χρήματα των “καθαρών” και “τίμιων” Γερμανών και ζούμε την πλούσια από τη διαφθορά έκφυλη ζωή μας, χωρίς να θέλουμε να πληρώνουμε τα κόστη της;
Τι θα γίνει αν αύριο-μεθαύριο σε μια έντονη ελληνογερμανική σύγκρουση, στην οποία διακυβεύονται τα συμφέροντά μας, θελήσουν να “υποσκάψουν” την ελληνική ηθική, χρησιμοποιώντας ως μέσο την αποδεδειγμένα αμφίβολη ηθική τού “προσώπου” της κυβέρνησης; Τι θα γίνει αν σε μια πολύ κρίσιμη καμπή τής σύγκρουσης κάποιοι επιχειρήσουν να κάνουν κακό στην Ελλάδα, διοχετεύοντας στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο να δείχνει στο παγκόσμιο κοινό την εικόνα τού “Έλληνα”, που δεν θέλει να πληρώσει; Εδώ δεν μιλάμε για έναν κοινό ομοφυλόφιλο. Δεν ξέρουμε καν αν είναι ομοφυλόφιλος και δεν μας ενδιαφέρει. Εδώ μιλάμε για ανώμαλο, εφόσον επιδιδόταν σε ανωμαλίες, που μάλιστα ήταν αρκετά ηλίθιος, ώστε να τις δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο, τη στιγμή που γνώριζε ότι εκεί μέσα δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.
Πώς είναι δυνατόν η “Αριστερά” τού Τσίπρα να ανεχτεί αυτήν την ανωμαλία σε βαθμό ηλιθιότητας; …Στην άκρη έπρεπε να κάνει τον Σακελαρίου, επειδή ο ίδιος το “θέλησε” με τις ενέργειές του. Εμείς δεν θέλουμε να καταστραφεί ο άνθρωπος. Δεν θέλουμε να τον “σκοτώσουμε” …Την “αυτοκτονία” του, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να τη διαπιστώσουμε …Από τον δημόσιο βίο θέλουμε την αποβολή του και όχι από την κοινωνία. Άλλωστε ζωή υπάρχει και μακριά από τον δημόσιο βίο, όπως ισχύει για τους απείρως περισσότερους ανθρώπους. Δεν είναι υποχρεωτική η “καριέρα” σε αυτόν τον χώρο και μάλιστα για άνθρωπο που γνώριζε τους κανόνες του και δεν τους σεβάστηκε. Ακόμα και ο γνωστός Βαλιανάτος – φίλος του Παπανδρέου και μάλλον και του Βαρουφάκη – σέβεται τα όρια του δημόσιου βίου.
Τα “αγκάθια”,
που, αν δεν προσέξει ο Τσίπρας,
απειλούν να “τρυπήσουν” την αριστερή κυβερνητική “φούσκα”.
…Τώρα θα δούμε αν ο Τσίπρας κατάλαβε πού είναι η “Ρόδος”.
…Τώρα θα δούμε αν αυτό που θα κάνει είναι “πήδημα”
ή απλή “κωλοτούμπα”.
Ο Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να δώσει κι άλλες “εξετάσεις” στα “αφεντικά” και τοκογλύφους. Τι θα κάνει με το παντελώς παράνομο – αλλά παντελώς απαραίτητο για τους τοκογλύφους – ΤΑΙΠΕΔ; Λίγες ώρες πριν τις εκλογές – και πάνω στον “πυρετό” των πλειοδοτικών προεκλογικών υποσχέσεων – κάποια στελέχη του έλεγαν ότι θα το καταργήσουν. Ισχύει αυτό; Δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι για το αντίστοιχο ΤΑΙΠΕΔ τού ξεπουλήματος της Ανατολικής Γερμανίας έπεσαν σφαίρες. Για εκείνο το “ταμείο” αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας κατέληξε στο “χώμα” ο πρόεδρός του και με διπλό “διαφορικό” ο Σόιμπλε.
Τι θα κάνει ο Τσίπρας; Τα “εμπιστευτικά” πρακτικά του θα τα παραπέμψει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αναζητηθούν ένοχοι πράξεων λεηλασίας τού δημόσιου πλούτου; Δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί, που τα τελευταία χρόνια λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία; Δεν πρέπει αν τιμωρηθούν αυτοί, οι οποίοι μοίραζαν “φιλέτα” σε τιμές “κατιμά”, προκειμένου να πάρουν “προμήθειες” και δώρα; Θα τα δώσει στη δημοσιότητα, προκειμένου να μάθει ο λαός ποιοι είχαν αναλάβει να ξεπουλήσουν για “ψίχουλα” το μέλλον των παιδιών των Ελλήνων; Ακόμα γελάνε οι Ιταλοί με την “αποτίμηση” της αξίας του δικτύου μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ. Πώς είναι δυνατόν μια ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί “εμπιστευτικότητες” ανθρώπων, οι οποίες έχουν εγκληματήσει εις βάρος τού ελληνικού λαού;
Με την ΕΛΣΤΑΤ τι θα κάνει; Τον υπόδικο Γεωργίου, τον οποίο στηρίζει με όλα τα μέσα ο Σόιμπλε, πώς θα τον αντικαταστήσει; Εκεί έχουν να κρύψουν εγκλήματα …Εγκλήματα, των οποίων οι συνέπειες ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα και φτάνουν μέχρι τις Βρυξέλες του Eurogroup και τη Φρανκφούρτη της ΕΚΤ. Πώς θα φύγει ο Γεωργίου από μια υπηρεσία που τον μισεί και περιμένει να “ξεκουμπιστεί” από τη θέση του, προκειμένου να αποκαλύψει τα εγκλήματά του; Θα τον “υιοθετήσει” κι αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα “κληρονομήσει” τον εγκληματία όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων; Θα επιβιώσει και στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ η “κατσαρίδα” των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμένου και Σαμαρά; Ποια είναι η άποψη του Βαρουφάκη για τον Γεωργίου, που προστατεύει την οικογένεια Παπανδρέου;
Στο ΙΚΑ είναι επίσης πολύ κρίσιμη η κατάσταση …και άμεσου γερμανικού ενδιαφέροντος. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ασφαλιστικός γίγαντας είναι τραγική και δυστυχώς για κάποιους όχι μυστήρια. Εκεί υπάρχουν εγκλήματα και το ακόμα χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και οι αποδείξεις για τους εγκληματίες. Ποιος θα αντικαταστήσει τον βρομιάρη Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος “κρύβει” όλες τις “βρομιές” κάτω από το “χαλί”; Ποιος θα “ξηλώσει” το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ από το “ταμείο” του; Εκεί βρίσκονται στοιχεία, τα οποία μπορούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα …Από στοιχεία, τα οποία αφορούν το “κούρεμα” του χρέους – μόνον βέβαια για τους Έλληνες ασφαλισμένους, και για κανέναν τοκογλύφο – μέχρι προμήθειες γερμανικών εταιρειών …Εταιρειών, οι οποίες έστελναν “σαβούρα” πολύ πριν το ΙΚΑ αντιληφθεί ότι την χρειάζεται. Ποια είναι η άποψη του Βαρουφάκη για τον Σπυρόπουλο;
Η “αριστερή” κυβέρνηση-Τσίπρα του κεϋνσιανού μαρξιστή Βαρουφάκη θα συνδέσει τα ασφαλιστικά ταμεία – και άρα τα ταμεία των εργαζομένων – με το δημόσιο κεφάλαιο, όπως υπαγορεύει η σοσιαλιστική λογική; Εφόσον από εγκληματικά σφάλματα και παραλείψεις τού κράτους τα ασφαλιστικά ταμεία απώλεσαν μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους, γιατί δεν “αποκαθίστανται” αυτές οι απώλειες σε “είδος”; Ακόμα και νομικά “στέκει” μια τέτοια πολιτική. Εφόσον τα ασφαλιστικά ταμεία έκαναν το “σφάλμα” και “επένδυσαν” – υπό την κρατική διαχείριση – στην ανάπτυξη του ίδιου του κράτους, γιατί να είναι οι μόνοι επενδυτές που θα υποστούν ζημιές από αυτήν τους την εμπιστοσύνη; Εφόσον το κράτος είναι υπεύθυνο για τα σφάλματα – και άρα για τις απώλειες – και επιπλέον έχει αναλάβει εγγυητής τής ρευστότητάς τους, γιατί δεν μετατρέπει αυτό το καθήκον του σε κάτι πιο ασφαλές;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτός που “κατήγγειλε” τον Μπόμπολα για καταχρηστική εκμετάλλευση της Αττικής Οδού; Γιατί δεν παίρνει την “Αττική Οδό” από το αφεντικό τού Θεοδωράκη και να την παραδώσει στο ΙΚΑ προς εκμετάλλευση; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μελέτησε τις περιβαλλοντικές συνέπειες της λειτουργίας των χρυσωρυχείων στις Σκουριές Χαλκιδικής; Ευρωπαϊκοί νόμοι, οι οποίοι να προστατεύουν το περιβάλλον υπάρχουν και μπορεί να τους επικαλεστεί, προκειμένου να αναστείλει την άδεια λειτουργίας τής επιχείρησης. Καμία επένδυση κανενός στρατηγικού επενδυτή δεν μπορεί να είναι “πάνω” από τους νόμους για το Περιβάλλον και μάλιστα σε ευρωπαϊκό κράτος.
Στην εποχή που η ΔΕΗ έχει αρχίσει και αποτιμάται για ψίχουλα από τους “επενδυτές”, γιατί δεν την παίρνει, για να την κάνει πανάκριβο “χάρισμα” στο ασφαλιστικό σύστημα; Δεν χρειάζεται να δούμε κομμουνιστικές ή άλλες σοσιαλιστικού τύπου διαχειριστικές απόπειρες, οι οποίες στο παρελθόν μάς κόστισαν πανάκριβα. Ας τις αφήσει να λειτουργούν ως Α.Ε., όπως προβλέπει ο διεθνείς νόμος για τις Α.Ε. οι οποίες ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους, αλλά δεν τυγχάνουν της διαχείρισής τους και ας παραδώσει τα κέρδη των ταμείων τους στους ιδιοκτήτες και άρα στην περίπτωσή μας στα ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να δούμε κανέναν μπολσεβίκο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ή της Αττικής Οδού. Με τον τρόπο που, για παράδειγμα, η οικογένεια Χίλτον ελέγχει την ιδιοκτησία της και διασφαλίζει τα συμφέροντά της από τους διαχειριστές τής περιουσίας της, μπορούν τα ασφαλιστικά ταμεία να ελέγχουν τις Α.Ε. κοινής ωφελείας. Η ιδιοκτησία – και άρα τα κέρδη – πρέπει να κατευθυνθούν προς τα ταμεία. Νομικώς, άλλωστε, είναι καλυμμένη η κυβέρνηση με μια τέτοια μεταφορά, εφόσον η “ιδιωτική” φύση των ασφαλιστικών ταμείων καλύπτει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για ιδιωτικοποιήσεις. Με τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή, θα γίνουν ταυτόχρονα καί ιδιωτικοποιήσεις καί δεν θα χαθεί το δημόσιο κεφάλαιο για τον λαό.
Το τραπεζικό σύστημα θα το θέσει επιτέλους υπό τον έλεγχο του νόμου; Θα γκρεμίσει τη Διαπλοκή και τον δικομματισμό, που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση; Θα αποκαλύψει στον κόσμο την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Τράπεζα Πειραιώς στην εποχή των “στρες-τεστ” της εποχής Καραμανλή; Γιατί τότε και γιατί αυτήν την συγκεκριμένη τράπεζα; …Γιατί εκεί βρίσκεται το “κλειδί” τής σημερινής αθλιότητας …Γιατί τότε πάρθηκαν οι αποφάσεις των ηγεσιών των δύο υπερχρεωμένων κομμάτων για να μας προδώσουν …Γιατί τότε αποφάσισαν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας – υπό το βάρος της απειλής τιμωρίας για κατάχρηση ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος – να δώσουν δημόσιο χρήμα, για να σωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες…
…Για να μην πάνε φυλακή οι ιδιοκτήτες τού δικομματισμού, έβαλαν “φυλακή” έναν ολόκληρο λαό …Για να μην μπουν φυλακή οι Καραμανλήδες και οι Παπανδρέου για τα κομματικά τους δάνεια, μπήκε στην “κόλαση” ένας ολόκληρος λαός …Για να μην απειληθούν τα κομματικά τους “μαγαζιά”, καταστράφηκε ένα ολόκληρο κράτος. Γι’ αυτόν τον λόγο – ακόμα και σήμερα – είναι απόλυτα πειθήνια όργανα της Μέρκελ και των δανειστών. Γι’ αυτόν τον λόγο ψηφίζουν “ναι σε όλα” σ’ ό,τι κι αν τους βάλουν μπροστά τους.
Εκεί βρίσκεται η άκρη τού “νήματος” της σημερινής προδοσίας. Αν εκείνη την εποχή η Πειραιώς ήταν για “λουκέτο” και ο “πολύς” Σάλας ήταν για φυλακή, πώς κατόρθωσαν και επιβίωσαν; …Μήπως επειδή η Πειραιώς ανήκει στη “Διαπλοκή”; …Μήπως επειδή η Πειραιώς ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης χρηματοδότης των δύο μεγάλων κομμάτων; …Μήπως επειδή ο Διοικητής τής Τράπεζας της Ελλάδας – και εγκληματίας – Προβόπουλος ήταν υποδιοικητής της και μεγαλομέτοχός της. Γιατί έδωσαν στην “μπατιρημένη” αυτή ιδιωτική τράπεζα την κραταιά Αγροτική Τράπεζα; …Μήπως γιατί η Αγροτική Τράπεζα ήταν ο χρηματοδότης των “μεγαδανείων” στα κόμματα, τα οποία μας παρέδωσαν στους δανειστές μας; …
…Μήπως γιατί με την “ιδιωτικοποίησή” της η πρώην κρατική τράπεζα έπαψε να απειλεί τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου, τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους με φυλακή; Μιλάνε όλοι για τη “λίστα”-Siemens, αλλά κανείς για τη “λίστα”-Πειραιώς. Μήπως αυτή η δεύτερη “λίστα” είναι ακόμα πιο σημαντική, γιατί “δένει” τα ίδια τα μεγάλα κόμματα στο “άρμα” τής Μέρκελ; Ποιος έχει σήμερα τον πραγματικό έλεγχο της “Μάστιγας Πειραιώς” και άρα τον εκβιαστικό “φάκελο” των μεγάλων κομμάτων; Ποιος της επέτρεψε να λεηλατήσει τις κυπριακές τράπεζες;
Με το σκάνδαλο της Proton Bank τι θα γίνει; Με το παγκόσμιο ρεκόρ τού Βενιζέλου, ο οποίος πρώτα ενήργησε παρανόμως για να τη “σώσει” και εκ των υστέρων νομοθέτησε, τι θα γίνει; Με το έγκλημα του Στουρνάρα, που, ως Υπουργός Οικονομικών, “κατέστρεψε” το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τι θα γίνει; Ευθύνες δεν υπάρχουν, που με παρεμβατικές δηλώσεις του κατέστρεψε μια υγιή κρατική τραπεζική επιχείρηση;
ΟΣΕ. Με την αποκατάσταση των δικτύων στην πρώην Γιουγκοσλαβία η Γερμανία πλέον επανέρχεται στα Βαλκάνια και στην απαίτησή της για έλεγχό τους …Μια απαίτηση, η οποία στην Ελλάδα έχει το όνομα του “ΟΣΕ”. Βασική της προτεραιότητα είναι να ελέγξει – απλά με τον γερμανικό τρόπο, ως συνήθως τζάμπα – το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο …Το δίκτυο αυτό, το οποίο θα συνδέει το απολύτως αναβαθμισμένο – αλλά κινεζικό πλέον – λιμάνι τού Πειραιά με το κέντρο τής Ευρώπης. Τι θα κάνει ο Τσίπρας τώρα; Θα προχωρήσει στις “στημένες” αποκρατικοποιήσεις που “δείχνουν” Γερμανία; Θα αποκαλύψει τις λοβιτούρες τού μητσοτακικού παρακράτους στον θηριώδη οργανισμό;
Σε μια εποχή που τα σιδηροδρομικά δίκτυα αναδεικνύονται σε πρώτης επιλογής στρατηγικές επενδύσεις των ισχυρών κρατών, η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να κατασκευάζει με δημόσιους πόρους τα πανάκριβα έργα υποδομής, για να τα ξεπουλήσει τζάμπα ως “πακέτο”; Με το τροχαίο υλικό τού οργανισμού τι θα γίνει; Θα “καταγγείλει” τα εγκλήματα της Siemens στον ΟΣΕ; Εκείνα τα πανάκριβα “κουφάρια”, τα οποία μας τα πούλησε η Siemens για τραίνα και δεν είναι ούτε καν συμβατά με το σιδηροδρομικό μας δίκτυο – και παρ’ όλα αυτά εξαναγκαστήκαμε να τα παραλάβουμε – τι θα τα κάνει;
ΟΠΑΠ. Τέλος αφήσαμε τον ΟΠΑΠ …Το πιο πλούσιο ταμείο τού ελληνικού κράτους. Με τον ΟΠΑΠ συμβαίνει αυτό, το οποίο περιγράφει το ανέκδοτο …Μπαίνεις μέσα και χτυπάς όποιον βρεις μπροστά σου …Ακόμα κι αν δεν ξέρεις γιατί τον χτυπάς, αρκεί που το γνωρίζει ο ίδιος. Πώς είναι δυνατόν να επιτραπεί σε κάποιους να το λεηλατήσουν ατιμώρητοι; …Με μια εγγυητική επιστολή τοκογλύφων είναι αγορασμένο. Η δόση τού δανείου που τον εξαγόρασε είναι μικρότερη από τα κέρδη του. Ακόμα δηλαδή κι ένας homeless μπορούσε να αγοράσει την πιο κερδοφόρα επιχείρηση του ελληνικού κράτους …Τοκογλύφοι, τζογαδόροι και τα τοπικά λαμόγια μπήκαν στο “θησαυροφυλάκιο” τού λαού και το λεηλάτησαν …Θα τους αφήσει έτσι η πρώτη “αριστερή” κυβέρνηση; …Ο Τσίπρας δεν ήταν αυτός, που πριν από λίγα χρόνια έλεγε να δοθεί ο ΟΠΑΠ στην ιδιοκτησία των ασφαλιστικών ταμείων;
Ανάλογα πρέπει να ενεργήσει και για τις εταιρείες των “αφεντικών”. Είναι δυνατόν να μας δουλεύουν οι Γερμανοί μπροστά στα “μούτρα” μας; Να είναι οι μεγαλύτεροι φοροκλέφτες στην Ελλάδα και να μας στέλνουν μηνύματα με τον Αντικαγκελάριο τής Γερμανίας, κατηγορώντας μας για αδυναμία φορολογικού ελέγχου; Δεν φτάνει που άρπαξαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δεν πληρώνουν και το ΦΠΑ που τους αντιστοιχεί. Είναι δυνατόν να υπάρχει εταιρεία με τα άπειρα υποκαταστήματα και τους τζίρους τής Lidl και να μην είναι καταγεγραμμένη ως Ανώνυμος Εταιρεία, ώστε να ελέγχεται από το κράτος και να φορολογείται ανάλογα …Μας “δουλεύουν” οι καραγκιόζηδες με λογιστικές “πατέντες”, τις οποίες ούτε στις αποικίες δεν ανέχονται;
Είναι δυνατόν η Siemens να είναι η μεγαλύτερη διαφθοροποιός δύναμη που έχει “δει” ποτέ η σύγχρονη Ελλάδα και να μην υπάρχει εις βάρος της ούτε μία δικαστική απόφαση; Είναι δυνατόν σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να ανέχεται έξωθεν πιέσεις κάθε φορά που η Δικαιοσύνη του “κινείται” με τα “ελατήρια” του καθήκοντος. Είναι δυνατόν ένα τέτοιο κράτος να δέχεται να κάνει εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με εταιρείες απατεώνων; …Με εταιρείες που διέφθειραν τον πολιτικό κόσμο και παραβίασαν κάθε νόμο περί ελεύθερου ανταγωνισμού;
Οι εκλογές έφεραν το “μαντρόσκυλο” των Ναζί στην Αθήνα.
Η επίσκεψη του Σουλτς στην Ελλάδα αποδεικνύει με τον πιο απόλυτο τρόπο δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι Ναζί ιμπεριαλιστές Γερμανοί και τοκογλύφοι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως τους βολεύουν, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες των πράξεών τους και βέβαια για τη ζημιά που προκαλούν στο κύρος αυτών των θεσμών. Το δεύτερο είναι το άγχος τους με τα συμβαίνοντα στην Αθήνα. Ο Σουλτς είναι ένας από αυτούς τους εγκληματίες, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί καταχρηστικά το ευρωπαϊκό του αξίωμα, για να προσφέρει υπηρεσίες στη Γερμανία ή “εργολαβίες” στους σιωνιστές τοκογλύφους.
Όπως εξηγήσαμε και στην αρχή του κειμένου, η επιλογή τής “Ευρώπης” να στείλει τον Σουλτς – και όχι κάποιον άλλο κορυφαίο παράγοντα—, οφείλεται στους “συμβολισμούς” τού Τσίπρα. Η επίσκεψή του είναι τόσο προφανές ότι κρύβει σκοπιμότητες και υστεροβουλίες, που θα πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος, για να μην το καταλάβει. Μόνον ένας ηλίθιος Ναζί – σαν τον Σουλτς – μπορούσε να δοκιμάσει μια τέτοια ενέργεια, θεωρώντας ότι μπορεί να την “πλασάρει” όπως τον βολεύει. Ούτε ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά ούτε και ως Γερμανός Σοσιαλιστής είχε κανέναν λόγο να είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Αθήνα για συνομιλίες με την νέα κυβέρνηση. Την Ευρωβουλή ελάχιστα πρέπει να την απασχολούν οι εθνικές εκλογές στα κράτη-μέλη και ως σοσιαλιστής είναι “αδερφός” τού Βενιζέλου ή του “διεθνούς” Γιωργάκη και όχι του Τσίπρα. Άρα, στην Ελλάδα ήρθε για έναν λόγο άσχετο με την ιδιότητα που συνήθως φέρει.
Θεωρούμε βέβαιο ότι χρησιμοποίησε το ευρωπαϊκό “διαβατήριο”, αλλά ήρθε ως Γερμανός …Καθαρός Γερμανός, με ευρωπαϊκό μισθό, που όμως εργάζεται για τα συμφέροντα του Βερολίνου …Γερμανός σοσιαλιστής, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και εθνικιστής …είναι ΝΑΖΙ, όπως υπέροχα το περιγράφει η γερμανική γλώσσα …tionalsoalismus …Εκπαιδευμένο “μαντρόσκυλο”, αν σκεφτούμε ότι εκτός των άλλων είναι και γιος Γερμανού χωροφύλακα. Ήρθε, για να φέρει “κρυφά” μηνύματα και να πάρει εμπιστευτικές απαντήσεις …Απεσταλμένος της Μέρκελ, για να διερευνήσει τις προθέσεις τής νέας κυβέρνησης σε όλα τα θέματα που φοβίζουν το Βερολίνο …Θέματα, τα οποία απειλούν την εικόνα τής Γερμανίας στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο …Θέματα, για τα οποία αρκεί μια ελληνική σοβαρή δικαστική έρευνα, για να εκθέσει τους Γερμανούς και να τους εμφανίσει ως αμετανόητους Ούννους, οι οποίοι μπροστά στα συμφέροντά τους δεν διστάζουν να κατακρεουργήσουν ολόκληρα κράτη και λαούς.
Αυτά, τα οποία λένε για “μήνυμα” του Σουλτς προς την κυβέρνηση, το οποίο αφορά είτε τη Ρωσία και τις κυρώσεις εναντίον της είτε το ΔΝΤ και την παρουσία του στην Ευρώπη, είναι εντελώς παραπλανητικά. Απλά γνώριζαν οι Γερμανοί ότι ο κόσμος θα αρχίσει να αναζητά τον λόγο τής τόσο επείγουσας επίσκεψής του και πριν αρχίσει και “ψηλαφίζει” την αλήθεια τού έδωσαν έτοιμα τα “μυστικά” της. Όλα όσα είπαν σαν “εμπιστευτικά” ήταν ψέματα. Ο Σουλτς ήρθε στην Ελλάδα λίγο πριν τη συνάντησή του με την Μέρκελ και άρα για θέματα του δικού της – και άρα γερμανικού – ενδιαφέροντος.
Το θέμα τής Ρωσίας ελάχιστα απασχολεί τη Γερμανία σε αυτήν τη φάση και είναι θέμα στο οποίο το Βερολίνο δεν χρειάζεται να “εκτεθεί” πολύ, εφόσον το ρυθμίζουν τα συλλογικά ευρωπαϊκά όργανα και τα οποία ελέγχονται με άλλους τρόπους. Το ίδιο και το θέμα τού ΔΝΤ. Αλίμονο αν οι Γερμανοί περίμεναν από τη στάση της Ελλάδας να πάρουν θέση στο θέμα τού ΔΝΤ. Το ΔΝΤ και οι “Αμερικανοί” τοκογλύφοι είναι τα “αφεντικά” τής Μέρκελ. Είναι δυνατόν την Μέρκελ να την ενδιαφέρει η στάση τού ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα που το διαχειρίζεται μόνη της; Ο Σουλτς ήρθε σε πραγματική αποστολή τής Μέρκελ στην Ελλάδα, ενώ ο Ντάισελμπλουμ ήρθε ως “δώρο”, για να φτιάξουν το “αντιστασιακό” προφίλ τού Βαρουφάκη.
Αυτά, τα οποία θεωρούμε βέβαιον ότι επεδίωξε να μάθει ο Σουλτς και να ενημερώσει τη Μέρκελ, είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Ήρθε να ρωτήσει για το αν θα γίνουν εξεταστικές για το χρέος και το Μνημόνιο.
Ήρθε να ρωτήσει αν θα αρχίσουν να “σκαλίζουν” την πρώτη χρηματοδότηση του Καραμανλή – με δημόσια χρήματα – του χρέους των τραπεζιτών.
Ήρθε να ρωτήσει για το αν θα γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, αποκαλύπτοντας τη γερμανική διαφθορά, αλλά και τον “προορισμό” στον οποίον κατέληγαν τελικά αυτά τα δανεικά.
Ήρθε να ρωτήσει αν θα υπάρξουν δίκες για διαφθορά με κατηγορούμενους Έλληνες πολιτικούς, αλλά με τελικούς “χαμένους” την Siemens, την ΜΑΝ, την Thyssen Krupp κλπ..
Ήρθε να ρωτήσει για την τύχη του ΟΤΕ και το μάνατζμεντ του, το οποίο παραδόθηκε “κοψοχρονιά” από τον Χαβουζέλο.
Ήρθε να ρωτήσει για τα “στραβά” υποβρύχια, τα ναυπηγεία και βέβαια για τις προθέσεις τής κυβέρνησης και βέβαια του Καμένου ως αρμόδιου υπουργού απέναντι στους ανθρώπους των Γερμανών και ειδικά για τον Βενιζέλο.
Ήρθε να ρωτήσει για την τύχη τού ΤΑΙΠΕΔ, των περιφερειακών αεροδρομίων, του Γεωργίου κλπ..
Είναι σίγουρο ότι, ως γνήσιος Γερμανός, έκανε και την πολιτική των “ψιθύρων” και των συκοφαντιών. Θεωρούμε βέβαιο ότι κακολόγησε απολύτως τον Πάνο Καμένο, τοποθετώντας τον ως “σοσιαλιστής” στο “κάδρο” των “ακροδεξιών” και των “αντιευρωπαϊστών” …Έτσι “εμπιστευτικά”, επειδή είναι “καλός” άνθρωπος και αγαπάει την “υπέροχη” χώρα μας …”Εμπιστευτικά” θα του είπε να έχει πάντα υπ’ όψη του και τον Σταυράκη, που είναι “καλό” παιδί και βέβαια “αριστερός”. Επιβεβαίωσε δηλαδή το “σενάριο” που γράψαμε πιο πάνω …Το “σενάριο” ότι οι σταλινοναζί τής Ευρώπης και οι τοπικοί “διαπλεκόμενοι” προετοίμαζαν τον Θεοδωράκη ως “καπέλο” στην κυβέρνηση-Τσίπρα. Προετοίμαζαν το γκαρσόνι, για να το μετατρέψουν σε “παιδί” για τα θελήματα …Το παιδί που θα εκβίαζε και θα απειλούσε κάθε φορά που κάποιοι ενοχλούνταν με την πολιτική τού Τσίπρα.
Όλη αυτή η απρεπής στάση του φασιστόμουτρου των Βρυξελών αν μη τι άλλο προσβάλει το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να μάθουμε ποιος ήταν αυτός, ο οποίος καθόρισε την ατζέντα της επίσκεψής του; Ποιος ήταν αυτός, που, γνωρίζοντας τη νοοτροπία του ελληνικού λαού – καθώς και το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο—, θα του υποδείκνυε με ποιους έπρεπε να συναντηθεί και με ποιους όχι; Ανήκε στην τοπική γερμανική πρεσβεία, αντιμετωπίζοντάς τον ως Γερμανό ή ανήκε στην τοπική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, αντιμετωπίζοντας τον ως τον Ευρωπαίο Πρόεδρό του; Δεν γνωρίζει ο Σουλτς και οι περί αυτόν ότι, ως επικεφαλής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι ένας θεσμικός παράγοντας της Ένωσης και δεν επιτρέπεται να ασκεί πολιτική μέσα στα κυρίαρχα κράτη, κάνοντας διακρίσεις ανάλογα με τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας του ή τις ιδεολογικές του συμπάθειες;
Αυτό το λέμε, γιατί είναι προφανές ότι υπήρχε πρόβλημα στην ατζέντα των συναντήσεών του και των επαφών του. Ο ίδιος, τηλεόραση δεν έχει; Στο ίντερνετ δεν έχει πρόσβαση; Αν τα είχε όλα αυτά, θα γνώριζε το τελικό αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Δεν γνωρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει συγκυβέρνηση; Συνάντησε τον γραφικό τέταρτο, ο οποίος αυτοβαπτίστηκε τρίτος και δεν συνάντησε τον μοναδικό και ως εκ τούτου βασικό κυβερνητικό εταίρο; Δεν γνώριζε ότι είναι υποχρεωμένος, ως Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να συναντήσει και τον Καμένο, και μάλιστα υποχρεωτικά, εφόσον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κερδίσει έδρα στην Ευρωβουλή; Εξαίρεσε ποτέ ο ίδιος ή κάποιος συνάδερφός του αξιωματούχος της Ε.Ε. ποτέ τον Βενιζέλο στις επίσημες επισκέψεις τους στην Ελλάδα τής προηγούμενης κυβέρνησης; Με ποιο δικαίωμα εξαίρεσε τον Καμένο;…
…Θέλει να μας “πει” κάτι; …γιατί θα πρέπει να του εξηγήσουμε ότι δεν δικαιούται να μας “πει” τίποτε …Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μας “πει” ότι αμφισβητεί την κυριαρχία μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την εξαίρεση του Καμένου. Ακόμα και η ιδεολογική διαφορά που τους χωρίζει δεν είναι αρκετή, για να δικαιολογήσει τη στάση του …Ο Σαμαράς τι ακριβώς είναι και τον συναντά; …Δεν είναι “δεξιός” αυτός; …Η ίδια η Μέρκελ τι είναι και της δίνει αναφορά; …Ποιος του είπε του βάρβαρου ότι μπορεί να επισκέπτεται τα κράτη και μόνος του να επιλέγει τις επαφές του ανάλογα με τις συμπάθειές του;
Σε αυτό το σημείο φαίνεται και το λάθος “μήνυμα”, το οποίο έστειλε ο Τσίπρας με την Καισαριανή και την “αριστεροφροσύνη” του. Όλοι αυτοί τον “πλησιάζουν”, γιατί αυτός τους έδωσε το δικαίωμα. Όλοι αυτοί τον πλησιάζουν σαν “αριστεροί”, που μιλούν σε άνθρωπο της “Αριστεράς”. Αν το “μήνυμα” του Τσίπρα ήταν μόνον η συνεργασία του με τον Καμένο – και άρα ήταν ένα μήνυμα εθνικής ενότητας – όλοι αυτοί θα δεν θα τολμούσαν να τον πλησιάσουν. Όλοι αυτοί δεν θα έβρισκαν “πάτημα” να του πούνε πόσο κακός “αριστερός” είναι, που συνεργάστηκε με τον Καμένο. Γι’ αυτόν τον λόγο το θεωρήσαμε λάθος “μήνυμα”. Έπρεπε το “μήνυμα” να είναι σαφές και προς όλες τις κατευθύνσεις: …Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ, και προκειμένου να σωθεί ο ελληνισμός, θα παραμερίσουμε όλες μας τις ιδεολογικές διαφορές, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση …Είμαστε πρώτα ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά αριστεροί ή δεξιοί.
Αν αυτό ήταν το μήνυμα που “έστελνε” ο Τσίπρας στο εξωτερικό, δεν θα είχε αυτές τις “ανήθικες” προτάσεις από τα “μαντρόσκυλα” των Ναζί. Άνθρωποι σαν τον Σουλτς όχι μόνον δεν προάγουν την έννοια της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά επιβεβαιώνουν στον κόσμο την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το μεγάλο “κόλπο” των Ναζί να κατακτήσουν την Ευρώπη αναίμακτα …Να την λεηλατήσουν χωρίς το ρίσκο που πήραν οι πρόγονοί τους. Αυτό έκανε ο Σουλτς και είναι ντροπή για ολόκληρο το Ευρωκοινοβούλιο να τον ανέχεται, τη στιγμή που με τη στάση του εξευτελίζει ολόκληρο το ευρωπαϊκό “όραμα” της ενοποίησης. Χρησιμοποιεί το “όραμα” της Ευρώπης, για να “τυφλώσει” τους λαούς. Έρχεται στην Ελλάδα με τη “μάσκα” του Ευρωπαίου αξιωματούχου, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας Γερμανός, ο οποίος έρχεται για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Βερολίνου εις βάρος των Ελλήνων;
Τώρα δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές στο σύνολό τους και όχι μόνον ο Μαριάς και οι συριζαίοι εναντίον τού Ναζί Προέδρου τού Ευρωκοινοβουλίου; …Να αμφισβητήσουν την ικανότητά του να εκτελέσει τα καθήκοντά του …Να καταθέσουν Πρόταση Μομφής κατά του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου …Μια πρόταση, η οποία θα δικαιολογείται από την ηλιθιότητα και την ανεπάρκεια τού Ναζί Σουλτς να υπερασπιστεί το κύρος ενός από τους πιο ισχυρούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι δυνατόν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να μιλάει “υποτιμητικά” για έναν Πρωθυπουργό ανεξάρτητης χώρας, αφήνοντας υπονοούμενα για έμπειρους “δασκάλους” και ανεπαρκείς “μαθητές”; Είναι δυνατόν να αφήνει υπονοούμενα και απειλές για συγκρούσεις και ήττες; Με τη στάση του απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση δικαιολογεί μια τέτοια πρόταση μομφής, εφόσον έθεσε υπό την αμφισβήτηση του ελληνικού λαού – και όχι μόνον – το κύρος τού Ευρωκοινοβουλίου …Έθεσε υπό αμφισβήτηση τον ευρωπαϊκό του ρόλο …Το μετέτρεψε σε ένα “παραμάγαζο” του Βερολίνου …Το εμφάνισε σαν ένα “εργαλείο” εξυπηρέτησης των συμφερόντων τής Γερμανίας και της Siemens.
Ο τολμών νικά.
Θεωρούμε σημαντικότατη τη νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνικό λαό, όχι επειδή πιστεύουμε ότι ως κόμμα έχει τις λύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά επειδή είναι η απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει πλέον κι αφυπνίζεται. “Μηνύματα” δεν στέλνουν μόνον οι πολιτικοί, αλλά και οι λαοί. Με τη νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός έστειλε στην Ευρώπη και τον κόσμο ένα “μήνυμα” πολύ καθαρό και ισχυρό …Το “μήνυμα” ότι δεν τρομοκρατείται και ότι οι επιλογές του από τώρα και πέρα θα έχουν σχέση με τα δικά του συμφέροντα και όχι με τις υποδείξεις των ξένων και των δανειστών. Αυτό το “μήνυμα” έστειλε ο ελληνικός λαός και είναι πλέον σειρά άλλων να τρομοκρατηθούν.
Ακόμα κι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί η χειρότερη όλων των εποχών, το “μήνυμα” έχει φύγει. Ο ελληνικός λαός θα δοκιμάζει τις ηγεσίες που κρίνει ο ίδιος ότι τον συμφέρουν και όχι αυτές που του υποδεικνύουν οι ιμπεριαλιστές και οι δανειστές. Ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές έδειξε ότι αρχίζει και ξεφεύγει από τον φόβο. Έδειξε ότι είναι έτοιμος να ξαναπάρει στα χέρια του τη ζωή του. Αυτό, όσο κι αν ακούγεται εύκολο ή αυτονόητο, δεν είναι για την περίπτωση των Ελλήνων. Οι Έλληνες είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο, που υπέστη τέτοια μεγάλη τρομοκρατική πίεση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από όλα τα διεθνή μέσα. Συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος λαός στην ιστορία τού κόσμου. Ακόμα και οι Εβραίοι τού μεσοπολέμου, όταν έπεσαν θύματα της προπαγάνδας των Ναζί, είχαν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν τα ακριβώς αντίθετα σε άλλα κράτη του κόσμου. Αντίθετα, η σημερινή συκοφαντική “εκστρατεία” εις βάρος των Ελλήνων, ήταν καθολική και παγκόσμια.
Από τους πιο ισχυρούς παράγοντες του κόσμου μέχρι τους πιο αδύναμους, όλοι “έδειχναν” την Ελλάδα. Κράτη πανίσχυρα, που από τις επιλογές τους εξαρτάται το μέλλον τού Πλανήτη, κατηγορούσαν την Ελλάδα για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Κράτη αδύναμα, που οι λαοί τους μαστίζονταν από την πείνα, έφτασαν στο σημείο να δείχνουν την Ελλάδα σαν “σύμβολο” οικονομικής κακοδιαχείρισης. Ο Λευκός Οίκος έκανε ανακοινώσεις για την παγκόσμια οικονομία και χρησιμοποιούσε σαν “δαίμονά” της την Ελλάδα. Έφτασαν στο σημείο να δείχνουν έναν μικρό λαό σαν το απόλυτο “λάθος” τού παγκόσμιου οικονομικού θαύματος …Ο λαός, ο οποίος εμπόδιζε τον Πλανήτη να βρει τις λύσεις τής οικονομίας. Δεν υπάρχει αρνητική εξήγηση στην παγκόσμια οικονομική δυσπραγία, που να μην έχει συνδεθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τους Έλληνες.
Ακόμα και λίγες στιγμές πριν πλησιάσει στην κάλπη απειλούνταν με όλους τους τρόπους και απ’ όλους τους δωσίλογους. Τα μηνύματα από το εξωτερικά έπεφταν “βροχή”. Εγκληματίες Ναζί, οι οποίοι παρίσταναν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μιλούσαν για GRexit, ενώ γνώριζαν ότι αυτό είναι αδύνατο. Η ΕΚΤ απειλούσε μέχρι τις παραμονές των εκλογών ότι δεν θα συμπεριελάμβανε την Ελλάδα στους προγραμματισμούς που αφορούσαν τη δημοσιονομική “χαλάρωση” στην Ευρώπη. Το “διευθυντήριο” της Ευρώπης “υποδείκνυε” σχεδόν απειλητικά το ποιον θα έπρεπε να επιλέξει ο ελληνικός λαός για ηγέτη του, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει …Προκειμένου να πάρει τη “δόση”, για να επιβιώσει …Για να πληρωθεί τη σύνταξή του ή να πάρει το φάρμακό του.
Το ίδιο απάνθρωπη και εξοντωτική ήταν και η τρομοκρατία, η οποία ασκήθηκε στον λαό από την ίδια την ηγεσία του. Ο “δημοκράτης” Πρωθυπουργός μιλούσε για μια επιλογή, η οποία θα αντιμετωπιζόταν από τον ίδιο ως “ατύχημα”, που ο ίδιος δεν θα το επέτρεπε – πως άραγε;—- ποτέ να συμβεί. Ο “δημοκράτης” Βορίδης μιλούσε για επανάληψη “επιτυχών” επεμβάσεων του παρελθόντος. Ο “δημοκράτης” τηλεβιβλιοπώλης μιλούσε για “κομμουνιστάς”, οι οποίοι θα μας έπαιρναν την περιουσία και ο ίδιος θα εγκατέλειπε τη χώρα για να γλιτώσει. Η κόρη τού παλιού αριστερού χαφιέ τού Μητσοτάκη ανησυχούσε μήπως ξεμείνουμε από χαρτί υγείας. Μέχρι και ο Πάγκαλος “ρίσκαρε” να μας απειλήσει ότι θα “αυτοκτονήσει”, αν νικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνώριζε ότι ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε τα πάντα, αν ήταν να τον δει σε νεκροκρέβατο.
Το γεγονός ότι ο Ελληνικός Λαός έκλεισε τα αυτιά του στην τρομοκρατία των δωσίλογων είναι από μόνο του μια νίκη …Μια μεγάλη νίκη, γιατί το πρώτο βήμα για τη νίκη είναι η τολμηρή απόφαση να την διεκδικήσεις. Και μόνον που ο ελληνικός λαός επέλεξε κάτι, που οι δωσίλογοι και τα αφεντικά τους το παρουσίαζαν σαν καταστροφικό, ήταν μεγάλη απόφαση. Ο ελληνικός λαός έδειξε εμπράκτως ότι έχει την τόλμη να διεκδικήσει το δίκιο του. Έδειξε ότι έχει την τόλμη να στηρίξει όποιον έχει τη θέληση να πολεμήσει για το δίκιο του. Σήμερα αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Σημασία έχει ότι “ξεκόλλησε” πια από τις “αγκυλώσεις” τού ιδεοληπτικού “νάρθηκα” της “άρρωστης” Μεταπολίτευσης.
Μόνος του ο ελληνικός λαός “έσπασε” τα “διαχωριστικά” μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, παρ’ όλο που ο Τσίπρας προσπάθησε ως έναν βαθμό να τα διατηρήσει. Μόνος του ο λαός αποφάσισε να στείλει τα “τζάκια” στα σκουπίδια …Πρώτα τη Ντόρα – άσχετα αν ξανατρύπωσε στη Βουλή σε ρόλο κομπάρσου – και μετά τον Παπανδρέου. Σιγά-σιγά έρχεται και η ώρα Καραμανλή, που δεν τολμά να βγάλει “δάχτυλο” εκτός κόμματος …Όλους θα τους “κανονίσει” ο λαός. Δεν μπορούν πλέον οι Λοβέρδοι να τον απειλούν με “μακελειά”, αν τολμήσει να αμφισβητήσει τους “γόνους”. Για όλους πλέον θεωρεί δίκαιο ότι πρέπει να τιμωρηθούν, εφόσον εγκλημάτησαν. Είναι έτοιμος να στηρίξει όποιον του υποσχεθεί τιμωρία των ενόχων. Μόνος του αποφάσισε για τον “δρόμο” του και αλίμονο πλέον σε όποιον βρεθεί να του τον “κόψει”.
Ένα άλλο μήνυμα – εξίσου σημαντικό – είναι ότι κρίνεται πλέον και η έκβαση της μάχης των γενιών. Η γενιά του Πολυτεχνείου, που μας έβαλε στην κόλαση των Μνημονίων, άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης και αδυναμίας. Δεν ελέγχει πλέον απόλυτα τα πράγματα και το ακόμα χειρότερο γι’ αυτήν είναι ότι δεν φοβίζει πλέον κανέναν. Κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να πριμοδότησαν κάποιους πολύ νεαρούς πολιτικούς μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία ως “κηδεμόνες”, αλλά αυτό δεν βλέπουμε να τους βοηθάει ιδιαίτερα. Κάποιοι επένδυσαν στο να επιβιώσουν ως “κηδεμόνες” Παπαμιμήκων ή Ανδρουλάκηδων, αλλά το “κόλπο” είναι πολύ φτηνό για να πιάσει.
Για πρώτη φορά η νεότερη γενιά δείχνει να κοιτάει την προηγούμενη γενιά κατ’ ευθείαν στα “μάτια” και να μην τη φοβάται. Για πρώτη φορά η Γενιά τών Πανελληνίων Εξετάσεων – όπως τη χαρακτηρίζω με βάση το χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει από τις προηγούμενες – δείχνει την αυτοπεποίθηση που απαιτείται να έχει κάποιος, για να προχωρήσει χωρίς “κηδεμονία”. Ο Καμένος τού ’65 και ο Τσίπρας τού ’74 “οριοθετούν” πάνω-κάτω αυτήν τη γενιά και δείχνουν ότι δεν έχουν πλέον φοβίες …Τις φοβίες των “μικρών” και των “ανέτοιμων”. Δεν έχουν πρόβλημα να αναλάβουν βάρη και ευθύνες.
Η γενιά τού Καραμανλή, της Ντόρας, του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Βενιζέλου και των πάσης φύσης Λοβέρδων – αλλά και των Ξηρών και των Κουφοντίνων – σιγά-σιγά εγκαταλείπει “κατάκοπη” και νικημένη τον πολιτικό “στίβο”. Όλο και περισσότερο μοιάζουν πλέον με “δεινόσαυρους” σε ένα περιβάλλον, το οποίο δεν είναι φιλικό γι’ αυτούς. Κανένα φτιασίδι και κανένα “μακιγιάζ” δεν μπορεί να τη σώσει. Θέμα χρόνου είναι να έρθει και το τυπικό τους τέλος. Θα συγκρουστούν τώρα με τους νεότερους και θα χάσουν, γιατί αυτό συμβαίνει πάντα στη ζωή. Αυτή η γενιά, τώρα στα τελευταία της, καλεί για “βοήθεια” τους συνομήλικούς της Μέρκελ, Σουλτς και Γιούγκερ για να τρομάξουν τους “μικρούς”, αλλά αυτό – απ’ ό,τι φαίνεται – δεν πιάνει. Οι τοκογλύφοι και οι Ναζί της Ευρώπης αυτήν τη νέα γενιά Ελλήνων ηγετών θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον …και αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο.
Εμείς, ως ΕΑΜ.Β’, πήραμε το βασικό “μήνυμα” που έστειλε η κυβέρνηση συνεργασίας για εθνική και κοινωνική ενότητα και όχι αυτό της Καισαριανής για ιδεολογική προτίμηση. Εκτιμήσαμε ως θετικές τις συμπεριφορές και τις κινήσεις των πρώτων ημερών και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ως εκ τούτου θα περιμένουμε να δούμε τα έργα αυτής της κυβέρνησης, για να την κρίνουμε. Θα δώσουμε σε αυτήν την κυβέρνηση την άνεση να πάρει τις πρώτες “ανάσες” της. Θα παρακολουθούμε τις κινήσεις της και θα τις κρίνουμε – όπως πάντα – καλοπροαίρετα και με γνώμονα τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα του λαού, ο οποίος με την ψήφο του τη διόρισε.
Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό, το οποίο κάνουμε πάντα …Θα “παράγουμε” γνώση, που θεωρούμε χρήσιμη, προκειμένου ο λαός μας να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση και την περηφάνια του και προκειμένου να αρχίσει ξανά να πατάει γερά στα “πόδια” του …Όπως έκανε πάντα μέσα στους αιώνες. Η Ελλάδα θα επιβιώσει από αυτήν τη φοβερή κρίση, γιατί γνωρίζει να αγωνίζεται ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο και έχει τη θέληση να ζήσει. Είναι πολύ σκληρή, για να πεθάνει τόσο άδικα από χέρια τοκογλύφων. Πρέπει να ζήσει, γιατί έχει πολλά να δώσει ακόμα στην ανθρωπότητα. Πρέπει να ζήσει, γιατί συμφέρει όλον τον Κόσμο να υπάρχει.
 

 

 

 

Τραϊανού Παναγιώτης
 

 

ΥΓ
 
Το κείμενο βγαίνει ως “υπερεπείγον” για το Σαββατοκύριακο, γιατί από Δευτέρα θα αρχίσει ένας ανελέητος “βομβαρδισμός” τής ελληνικής κυβέρνησης από τους Ναζί, τα διεθνή ΜΜΕ και βέβαια τα ντόπια παπαγαλάκια τους. Είναι βέβαιον ότι ακονίζονται “μαχαίρια” εις βάρος μας και πρέπει κι εμείς να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Σουλτς ενημέρωσε τη Μέρκελ και αναμένονται τρομερές πιέσεις σε όλα τα επίπεδα. Θα εκμεταλλευτούν και το έγκλημα του Βαρουφάκη και θα κάνουν πολυεθνικό μέτωπο, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό. Από εκεί και πέρα εχθροί και “φίλοι” όλοι θα την “πέσουν” στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία του με τον Καμένο, εφόσον αυτό θεωρούν αδυναμία του και εύκολο “άλλοθι” για να επέμβουν, χωρίς να αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τους και τα πραγματικά αφεντικά τους.
Κοντά δηλαδή στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε θα δούμε και τους Podemos και τον Κον Μπετίτ και όποιον άλλο μπορεί να επηρεάσει ή να τρομάξει το σύστημα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμαχία του και να εξασθενίσει τη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης. Κοντά σ’ αυτούς – και με τα ίδια περίπου επιχειρήματα – οι πάντα υπάρχοντες στην Ελλάδα “μηδίσαντες”, οι οποίοι ήδη άρχισαν τη “δουλειά” τους. Τα ΜΜΕ τής Διαπλοκής άρχισαν και πάλι να τρομοκρατούν τον κόσμο. Τρομερή εντύπωση μας έκανε ο στενός συνεργάτης τού Θεοδωράκη, ο Λιαρόπουλος, ο οποίο δηλώνει θαυμαστής τού Ντάισελμπλουμ, υποστηρίζει ανοικτά τους ξένους εις βάρος τής πατρίδας μας και τολμά και μας “απειλεί” με το επόμενο Eurogroup. Όλα αυτά μας θίγουν ως Έλληνες και νιώθουμε την ανάγκη να αντιδράσουμε.
Από τη στιγμή που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση τη σύγκρουση με τους τοκογλύφους και τους Ναζί, εμείς αναγκαστικά θα τοποθετηθούμε από την πλευρά της. Από τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει τη λεηλασία τού δημοσίου κεφαλαίου, εμείς θα την στηρίξουμε. Τα αντιμαχόμενα “στρατόπεδα” έχουν πάρει πλέον συγκεκριμένη μορφή και πρέπει όλοι να κάνουν τις επιλογές τους. Δική μας πρόθεση είναι να ενισχύσουμε με γνώση όσο το δυνατόν το κοινό πλέον “στρατόπεδο” …Να γνωρίζουν τα μέλη τής κυβέρνησης ανά πάσα στιγμή ποιον θεωρούμε ασφαλή “δρόμο” για άμυνα …Να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού πρέπει να “ψάχνουν”, προκειμένου να τρομοκρατούν τους τρομοκράτες …Όταν θυμώνει η Μέρκελ, όλοι πρέπει να ξέρουν πού βρίσκεται το μπουκάλι με το “ξύδι”.

 

Share: